Zowel in de bibliotheek aan het Stadsplein als in die in Westwijk zijn voor kinderen in de kerstvakantie activiteiten gepland.  In de zogenoemde Maakplaats in die aan het Stadsplein kunnen kinderen van 10 tot 12 jaar terecht voor de workshop ‘maak je eigen kettingreactie’ op de zaterdagen 28 december en 4 januari (13.30 tot 14.30 uur). Maar tot en met 4 januari worden ook lampen gedemonstreerd en komen robots tot leven.

Kettingreacties kunnen kinderen net zo spectaculair maken als zij zelf willen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat een omvallend blok hout een knikker aan het rollen wordt gebracht, vervolgens ergens vanaf valt en met zijn gewicht de volgende gebeurtenis in een kettingreactie in gang zet. Deelnemers worden uitgedaagd het grootste ontwerp te maken, waarbij de vraag is of het lukt alles vloeiend te laten verlopen.

Lamp

Voor de jongere doelgroep van 7 tot 9 jaar is er op diezelfde zaterdag 28 december de workshop ‘Maak je eigen lamp’. De kinderen leren zelf een stroomkring te maken en ontdekken hoe stroom in hun nachtlampje terechtkomt. Ook maken zij zelf het design van de lamp, die zij door hun kamer kunnen laten schijnen.

Lego

Op zaterdag 4 januari is er voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar in Bibliotheek Amstelveen Westwijk de workshop LEGO WeDo: Milo. Een schattig maar zeer intelligent robotje dat kinderen zelf in elkaar kunnen zetten en programmeren. Kaartjes en een compleet overzicht van alle Maakplaatsworkshops op www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaatsKosten voor de workshops over kettingreactie en lampen €7,50 voor leden en €12,50- niet-leden. Voor LEGO WeDo: Milo €5 voor leden €10 voor niet-leden.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.