Wat er ook in het Stadshart verandert, de weekmarkt op vrijdag – volgens de Vereniging voor de Ambulante Handel een van de beste van het land – moet blijven. Dat zegt wethouder Herbert Raat, die het Stadshart in zijn portefeuille heeft. De plannen voor de zogenoemde verlengde Rembrandtweg (het stukje van de weg dat op het Stadsplein uitkomt) zien er volgens hem goed uit.

Die betreffen het uitbouwen van de gevels en het nieuwe overdekte horecaplein bij het Nieuw Loopveld. De ontwikkelingen, onder de noemer “Project Rembrandtstraat” moeten in 2021 van start gaan. Maar het is voor B&W wel belangrijk dat er voldoende ruimte voor de markt overblijft. Zowel Raat als wethouder Floor Gordon vindt de markt “een icoon voor Amstelveen”. Floor Gordon zegt aan de slag te gaan met de nieuwe indeling ervan en de ontwerpopgave voor de herinrichting van de Rembrandtweg, waardoor ook de winkeliers op de Rembrandtweg beter bij het winkelgebied Stadshart worden aangesloten.

Overeenkomst

Gemeente en Unibail-Rodamco-Westfield, eigenaar van het winkelcentrum, tekenden in februari 2018 een overeenkomst over het project. Sinds die tijd werkte Unibail-Rodamco-Westfield de plannen verder uit. Zowel de gemeente, omwonenden, ondernemers en de markt zijn daarbij betrokken, zegt de gemeente. Begin dit jaar maakten de gemeente en Unibail-Rodamco-Westfield afspraken over grondverkoop. De opbrengst wordt direct geïnvesteerd in aanpassingen aan de verlengde Rembrandtweg, om die het elan van vroeger terug te geven.

Online

Bart van Twillert, Country Manager bij Unibail-Rodamco-Westfield: “Door de uitbreidingen aan de Rembrandtweg en het overdekken van het Nieuw Loopveld worden Rembrandthof en Binnenhof beter op elkaar aangesloten. Dat is een belangrijke en noodzakelijke stap in het toekomstbestendig maken van het Stadshart. Dit is nodig nu de rol van stenen winkels door online een ingrijpende verandering ondergaat.”

De markt

Door de uitbreiding van de gevels aan de verlengde Rembrandtweg ontstaan grotere winkelunits en kunnen nieuwe kwalitatieve retailers worden aangetrokken, die nieuwe bezoekers aantrekken en een gunstig effect hebben op de er al gevestigde retailers. De verlengde Rembrandtweg krijgt weer een gezellige uitstraling en de oversteek tussen het Binnenhof en Rembrandthof wordt verkleind, zegt de gemeente.

Tegelijkertijd kan de vrijdagmarkt in twee rijen blijven staan. Dit sluit aan bij het gemeentelijk onderzoek naar de nieuwe indeling van de markt waarbij die in een lintvorm vanaf het Stadsplein via de verlengde Rembrandtweg op de Rembrandtweg staat. De gemeente wil dat de marktkramen met de opening naar de winkels worden gericht. Dat zorgt volgens haar voor een levendige markt- en winkelbeleving.

Wonen

Zij heeft de ambitie van het Stadshart een gezellig woonmilieu te maken met diverse functies, zegt ze. Naast de huidige plannen voor commerciële functies, onderzoekt Unibail-Rodamco-Westfield daarom de mogelijkheid woningen aan het plan toe te voegen. Het zou gaan om een woonprogramma dat aansluit op de woonagenda, namelijk vergroten van het aanbod van betaalbare woningen. Wat betaalbaar wordt geacht in Amstelveen is nog niet duidelijk. Over het Project Rembrandtstraat moet overigens nog een besluit door de gemeenteraad worden genomen.

 

1 REACTIE

  1. Aan de gebrekkige handhaving van de Stadspleinregels, de overlast en vandalisme door hangjongeren, de chaos van overal neergeplempte fietsen en scooters, de herrie van evenementen, de slechte en sfeerloze verlichting en de verloedering door zwerfvuil is duidelijk te merken dat het Stadshart tot de portefeuille van wethouder Raat (VVD) behoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.