Van 27 december tot en met 2 februari zijn veertig werken van poëtisch glaskunstenaar Willem Heesen te zien bij Kunstconsult aan Smederij 4. Het betreft een verzameling topstukken die door twee generaties particuliere verzamelaars is opgebouwd.


Willem Heesen leefde van 1925-2007. De (verkoop) expositie omvat objecten uit Heesens periode bij Glasfabriek Leerdam, maar bovenal zijn er poëtische werken te zien uit zijn eigen atelier de Oude Horn. Veel glasobjecten in deze unieke familieverzameling zijn rechtstreeks bij de kunstenaar aangekocht en waren niet eerder op de markt.

De natuur
De natuur rondom zijn aan het riviertje de Linge gelegen glasatelier vormde een niet aflatende inspiratiebron voor Willem Heesen. Zijn unieke glasobjecten tonen zijn fascinatie voor het onderwaterleven en de invloed van de seizoenen en het weer op het landschap. Zijn werken, die titels dragen als ‘Wuivend riet’ en ‘Waaiende boomtoppen’, worden gekenmerkt door organische vormen, verstilling en een eigen kleurgebruik.

Open Huis
De kick-off van de verkoopexpositie vindt plaats tijdens het Eindejaars Open Huis van Kunstconsult, van vrijdag 27 december tot en met maandag 30 december (dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur). Tegelijkertijd is er in de zijzalen van de galerie art nouveau, art deco en design uit de collectie van Kunstconsult te zien.

In januari is de expositie te bezoeken op woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, of op afspraak (Nieuwjaarsdag gesloten). De finissage is op zaterdag 1 en zondag 2 februari van 13.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.