Op zaterdag 7 december (14.30uur) geeft sportjournalist en -schrijver Menno Pot bij Libris Venstra aan het Stadsplein een voorbeschouwing op de wedstrijd Ajax – Valencia die op dinsdag 10 december plaatsvindt. Natuurlijk signeert hij ook zijn onlangs uitgekomen boek ‘Het nieuwe Ajax’.

Menno Pot

Daarin vereeuwigt Menno Pot het mooiste voetbalseizoen, 2018-2019, en de historische Champions League-campagne van de Amsterdamse topclub.  De overwinningen op Real Madrid (1-4) en Juventus (1-2) boezemden wereldwijd ontzag in, maar de ware betekenis ervan was nog groter. Wie Ajax goed kent, weet dat deze jaargang meer was dan gewoon een zeer succesvol voetbalseizoen. Ajax plukte de vruchten van een nieuw beleid: niet meer met engelengeduld bouwen met spelers uit de eigen jeugd, maar gedurfd investeren en inzetten op direct succes. Trainer Erik ten Hag vertaalde de aanvallende huisstijl naar de eenentwintigste eeuw. Op de tribune werd een nieuw soort Ajax-vreugde voelbaar. De club liet in het seizoen 2018-2019 niet het eigen glorieuze verleden herleven, maar kwam er juist los van. Het was een wedergeboorte: Ajax vond zichzelf opnieuw uit.

Aanmelden

Menno Pot (1975) is schrijver en journalist, met popmuziek en Ajax als specialisaties. Hij schrijft wekelijks een Ajaxcolumn in Het Parool en legt in zijn verhalen voor Ajax Life verbanden tussen het heden en verleden van de club. Hij publiceerde eerder drie boeken over Ajax, waaronder de bekroonde supportersroman Vak 127.

Toegang: vrij. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via info@venstra.nl of 020-6419880

 

 

1 REACTIE

 1. Tja in onze cultuurboekwinkel is nu ook ruimte voor de de topsport.
  Horen daar ook die bierboerende ,brullende fans bij?
  En serveren ze niet in het naastgelegen literair café passende hapjes, zoals de
  Mega- berenlul speciaal ( frikandel van 40cm overgoten met 2 halve liters sausjes en rauwe uien)
  De kapsalon ( calorieënbom van zo’n 8000, bestaande uit ongeveer alles wat in een shwoarmatent te krijgen is)
  Halflauwe kroketten
  En als toetje een sportief bitterballen- gevecht.
  Moet kunnen.!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.