Een jaar geleden startte AmstelveenSport in samenwerking met Sporting Martinus een Walking Football pilot. Een sport voor mannen en vrouwen die voetballen geweldig vinden, maar niet meer op recreatief niveau kunnen of willen meedoen. Om geen afscheid te hoeven nemen van deze mooie sport, kunnen deze voetballiefhebbers nu meedoen met Walking Football.

“Ik wilde al een tijdje meedoen met een potje Walking Football”, vertelt Chris (69 jaar). “Ik nam contact op met AmstelveenSport en werd meteen uitgenodigd op een woensdag mee te spelen met de beste Walking Footballers van Amstelveen. Ik was natuurlijk best nerveus toen ik die woensdag naar sportpark Overburg fietste. Ik vroeg me af: “Kan ik dit niveau wel aan?” Ik werd in de kantine gerust gesteld door Mieke Regelink van AmstelveenSport. “Iedereen kan dit, dus jij ook”, zei ze. In het begin vond ik dit spelletje wat onwennig, ik had al dertig jaar niet meer gevoetbald. Je mag alleen wandelen, de bal niet te hoog spelen en het is slim om de bal meteen naar een vrijstaande speler spelen. Gelukkig heb ik veel snelle jongens om me heen lopen, waardoor ik de bal makkelijk af kan spelen. Na een aantal weken gaat het Walking Football steeds beter en wordt het spelletje steeds leuker. De mensen waarmee ik voetbal zijn echt leuke kerels. Na afloop van de wedstrijd gaan we in de kantine nog even een lekker bakkie koffie drinken. We praten over de dingen van de dag. Over wat er niet goed ging tijdens de wedstrijd, wordt gelukkig niet meer gesproken.

Wilt u ook eens meedoen?

Het Walking Football is op woensdag van 10.00 – 11.30 uur. Men hoeft geen lid te zijn van Sporting Martinus om mee te kunnen doen. Adres:  sportpark Overburg, Amsterdamseweg 247. Aanmelden bij Mieke Regelink 088-8585105 of m.regelink@amstelveensport.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.