Een voorstelling in de Royal Ballet House London is weer te zien op het witte doek van Cinema Amstelveen, op maandag 25 november om 19.30 uur. Deze keer gaat het om Concerto, Enigmavariaties en Raymonda (derde akte), met choreografie van Kenneth MacMillan, Frederick Ashton en Roedolf Noerejev naar Marius Petipa.

Van zijn klassieke wortels in de werken van Marius Petipa tot de uit eigen huis afkomstige choreografen die het Britse ballet op de wereldkaart zetten: Dit gecombineerde programma onderstreept de veelzijdigheid van The Royal Ballet. Terwijl Petipa’s Raymonda (derde akte) een Russisch klassiek ballet is met een akte vol sprankelende en exacte techniek, is Enigmavariaties van Ashton in elk opzicht Brits – van de partituur van Elgar en de ontwerpen van Julia Trevelyan Oman tot de kenmerkende stijl van Ashton, de essentie van Brits ballet.

Concerto

Concerto, MacMillans fusie van klassieke techniek met een eigentijdse inslag, rondt het programma af. Daarmee krijgt het publiek een totaalbeeld van de indrukwekkende breedte van het erfgoed van The Royal Ballet.

Op de agenda staan nog de volgende balletvoorstellingen uit Londen:
Coppélia – maandag 16 december 19.30 uur’Doornroosje – maandag 20 januari 19.30 uur; Marston & Scarlett – maandag 2 maart 19.30 uur; Het Zwanenmeer – maandag 6 april 19.30 uur; The Dante-project – maandag 8 juni 19.30 uur. De voorstelling duurt ca. 3 uur incl. pauze. FOTO: Johan Persson ROH

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.