Voor de stadswandeling door Amsterdam voor boekenliefhebbers op zondag 24 november (13.00 uur) zijn nog maar twee plaatsen open, maar er komt in samenwerking met boekhandel Venstra aan het Stadsplein een nieuwe op zondag 9 februari. Het is een initiatief van de Amstelveense schrijfster Jacobine van den Hoek, die er natuurlijk reclame voor haar debuut ‘Zondebok’ in ziet. De wandeling gaat uiteraard langs de in dat boek genoemde plekken.

Van den Hoek leidt ook zelf de wandeling langs de locaties waar de historische roman zich afspeelt. Het is een boek over liefde, moed en macht in de zestiende eeuw, zegt ze zelf. De stadswandeling wordt georganiseerd door Boekhandel Scheltema en Booklovers’ Tours. De toer start bij Start: Boekhandel Scheltema, in het café op de tweede etage.

Weeshuis

Tijdens de wandeling volgt Van den Hoek het spoor van haar research langs markante plekken in de binnenstad, zoals de ‘wonderlijke weeshuisziekte’, een plotseling oproer van dolgedraaide kinderen uit het Burgerweeshuis in 1566.

Zondebok vertelt het verhaal van Fye Lieveheer, vrouw van een appelboer, in wie de machthebbers van Amsterdam na de opstand van de weeskinderen een zondebok vonden. De roman verscheen dit jaar bij Uitgeverij Mozaïek en werd ontvangen als ‘een must voor liefhebbers van historische romans die zich afspelen op vaderlandse bodem’ (Nederlands Dagblad).

 

‘Voor Booklovers’ Tours is dit een primeur: een rondleiding mét auteur,’ zegt Mechteld Jansen van Booklovers’ Tours, die de wandeling samen met Van den Hoek begeleidt. Informatie en reserveren: www.bookloverstours.nl

www.jacobinevandenhoek.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.