Op een lift in Uilenstede stonden een paar dagen geleden antisemitische teksten en het CDA vraagt of B&W dat weten. In de schriftelijke vragen aan het college staat ook dat de fractie wil weten of het met haar eens is dat zulke teksten niet kunnen in Amstelveen.

De studenten huisvester Duwo heeft de zaal in onderzoek, maar het CDA in de gemeenteraad wil dat de gemeente met haar samenwerkt op de onderste steen omtrent de daders en hun beweegredenen boven te krijgen. De daders moeten worden gepakt, vindt het CDA. Intussen vraagt dat ook aan B&W of die weten of daartoe voldoende middelen op Uilenstede aanwezig zijn, zoals camerabeelden, om de daders op te sporen.

“De veiligheid op Uilenstede-flats is al langer een onderwerp van discussie”, zegt fractievoorzitter Pier Rienks. Hij wijst op het urineren in liften, het gebruik van de portieken als overnachtplaats door daklozen en potloodventers enzovoort. Hij wil dat het college met Duwo in gesprek te gaat over mogelijkheden die veiligheid te vergroten en vraagt B&W wanneer die dat denken te doen. Overigens is Rienks wel bereid met het college over de kwestie te praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.