De Stadstuinen in het Stadshart krijgen een grondige opknapbeurt. Die begint op 18 november en wordt in fasen uitgevoerd. De bestrating wordt verbeterd, verzakte plantvakken worden opgehoogd en opnieuw beplant. Verder komt er in de Stadstuinen betere beheersing van regenwater. Het moet allemaal klaar zijn bij de viering van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020.

De Stadstuinen vormen een klein park bij het Stadshart ter hoogte van restaurant Kokusai. Het park is erg in trek bij werknemers van omliggende bedrijven maar toch weet niet iedereen het te vinden. Daarom wil de gemeente, naast achterstallig onderhoud aan de bestrating en de watergoot, het park meer uitnodigend en minder donker maken. De bodem is flink gedaald en de plantvakken hebben daardoor nieuwe beplanting nodig. Er worden vijf bomen verwijderd om de nieuwe beplanting meer licht en daarmee de juiste groeikansen te bieden.

Volgens wethouder Floor Gordon (Integraal Wijkbeheer) wordt het park aantrekkelijker voor bewoners, werknemers en bezoekers van het Stadshart. “We willen dat de Stadstuinen er tiptop bijliggen voor de festiviteiten van 75 jaar bevrijding in mei volgend jaar. Zodra de bouwwerkzaamheden rondom de Stadstuinen zijn afgerond, zetten we de herinrichting van het omliggende gebied op de agenda.”

Daartoe behoort naar haar mening een meer logische verbinding en een groenere toegang vanaf de Van Heuven Goedhartlaan en het Handelsplein.

 

De opknapbeurt start in de week van 18 november en voert de gemeente in fases uit. Een van de laatste stappen is het opnieuw inrichten van de moerasbak direct ten noordoosten van de vijver in april volgend jaar. Ruim op tijd voor de festiviteiten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.