In de Schouwburg Amstelveen houdt Rijkswaterstaat (RWS) op dinsdag 26 (19.00 uur) en woensdag 27 november (14.00 uur) informatiebijeenkomsten over de verbrede en verdiepte A9, tussen Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO), die dus door Amstelveen loopt. De werkzaamheden daarvoor starten volgend jaar.

Er is een contract getekend met aannemingscombinatie Veenix, die volgens RWS de beste plannen heeft voor de bereikbaarheid van Amstelveen en beperking van geluidshinder tijdens de uitvoering van de Schipholbrug. Overigens meldde de Volkskrant onlangs dat tegen een van e deelnemers in Veenix, het Spaanse aannemingsbedrijf FCC, een aantal klachten wegens corruptie is ingediend.

Plenair

RWS belooft dat de verbrede en verdiepte A9 eind 2026 klaar is. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen RWS en Veenix over de voorbereiding en uitvoering van het werk. Er is een plenair gedeelte en een informatiemarkt. Op die laatste beantwoorden medewerkers van beide instanties vragen van bezoekers. De bijeenkomst op 26 november is van 19.00 tot 21.00 uur; Het plenaire deel is van 19.30 tot 20.00 uur. Op woensdag wordt een middagmeeting gehouden, van 14.00 tot 16.00 uur en start het plenaire deel om 14.30 uur. Meer informatie op www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl Aanmelden voor een geregelde nieuwsbrief kan men via (mail) 08008002@rws.nl of telefoon 0800 8002.

Vier rijstroken

De A9 wordt verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en er komt een wisselbaan. Daardoor verbetert de doorstroming en wordt de noordelijke Randstad beter bereikbaar, zegt RWS. Ook wordt volgens de rijksdienst de leefbaarheid beter. “Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de A9 over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van het Bovenlandpad”, meldt RWS. Bij Ouderkerk en Amstelveen komen in totaal veertien kilometer geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht, zegt de dienst verder. Het gaast om het laatste traject in de  weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

3 COMMENTS

  1. Ik ga niet naar die meeting. Het heeft geen zin en heeft dat ook nooit gehad. Amstelveen krijgt wat het verdient: Een brede betonnen open verkeersgoot dwars door onze woonplaats, vol herrie en schadelijke gassen en fijnstof die de omgeving ongezond maken.

    Vergelijk alleen maar eens de idyllisch-groene overkapping bij het Stadshart zoals die in de eerste presentaties werd voorgespiegeld met de asfalthel vol stoplichten en optrekkende auto’s die daar in werkelijkheid komt. Dan zie je hoe Amstelveen erin geluisd is door het nefaste koppel VVD en RWS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.