Burgemeesters onder elkaar was het eigenlijk.  De ’echte’ bezocht maandagmorgen groep 8 van de basisschool De Westwijzer, waar de kinderburgemeester Lieuwe in zit. Burgemeester Tjapko Poppens had onderwijswethouder Frank Berkhout meegenomen.

De leerlingen hadden trouwens wel vragen voor Poppens. Zoals: Wat moet je doen om burgemeester te worden? Wat vinden jullie van de klimaat protesten? En: Hebben jullie huisdieren? Lieuwe’s klasgenoten en hij grepen de kans om bijna een uur lang vragen af te vuren op het duo uit het raadhuis.

Vijf maanden

De kinderburgemeester functioneert nu een kleine vijf maanden in die functie. Hij vond

Herbert Raat met twee honden

het hoog tijd dat de burgemeester en wethouder kwamen kennismaken met zijn klasgenoten. Die hadden zich goed voorbereid en veel verschillende vragen bedacht. Ook Lieuwe wilde het een en ander weten van de grote burgemeester. Hij maakte bovendien een afspraak met burgemeester Poppens om samen hun best te doen meer kinderen te betrekken bij de dodenherdenking op 4 mei.

Goudvis

En wat betreft die vragen: je moet een brief schrijven aan de Koning als je burgemeester wilt worden. De wethouder vindt het goed dat kinderen hun stem laten horen tijdens de klimaatprotesten. Volwassenen moeten volgens hem ook meer doen. En de burgemeester heeft een goudvis, zei hij in antwoord op de vraag over huisdieren. Hij legt het dus min of meer af bij wethouder Herbert Raat, die dagelijks met twee honden door het Amsterdamse Bos loopt….

 

 

 

 

 

57 REACTIES

  1. Volgens Johan Bos legt de burgemeester legt het af bij wethouder Herbert Raat (zie foto), die dagelijks met twee honden door het Amsterdamse Bos loopt.

    Het wordt tijd dat burgemeester ook zo’n actieve p.r-functionaris in de arm neemt, want dit wordt een beetje pijnlijk.

  2. Het wordt tijd, dat de burgemeester eens zijn stempel drukt tkv zijn loco. Die loco die al 10 jaar lang doet alsof hij burgemeester is. Het wordt bijna lachwekkend dat fenomeen. Of komt het door de non-journalistiek die de loco altijd en eeuwig een podium biedt omdat de journalist niet beter weet?

  3. Ik denk niet dat deze reacties veel gelezen worden, noch dat Johan Bos zijn gedrag gaat veranderen, maar hier dan toch mijn bijdrage, omdat hier een grens wordt overschreden. Weet Johan Bos eigenijk wel of niet dat hij zich voor het VVD (wethouder) karretje laat spannen? Ik denk dat hij dat niet weet. Je kan je overigens afvragen wat kwalijker is. Daarnaast is deze journalist waarschijnlijk bang dat hij niet meer welkom is bij VVD feestjes. Ik weet dat hij daarvoor wordt uitgenodigd. Niet als VVD-lid maar als ‘bevriende’ journalist. En je weet wel wie daar ‘betaald’ wordt om foto’s te maken. ‘Onze fotograaf’ zoals de VVD wethouder hem graag noemt. Dezelfde fotograaf die nog steeds zit te wachten om zijn foto-studio te starten in de nazi-bunker die door B&W als monument bestempeld is. Op mijn herhaaldelijke uitnodiging om daar eens de kant van omwonenden te laten horen is deze ‘journalist’ tot op vandaag nooit in gegaan (NB sinds juni 2016). Bang om de VVD (wethouder) tegen het zere been te schoppen wellicht? De uitnodiging staat nog steeds.

  4. Foto’s op JB’s eigen weblog laten zien dat hij aanwezig was op diverse VVD-happenings en dat hij zich dan graag samen met de wethouder of andere VVD-bobo’s liet fotograferen. Dergelijke foto’s van Johan Bos met politici van PvdA, D66, GL, CDA, CU, etc bestaan bij mijn weten niet.

    Die opmerking van Eddy Boorsma is dus geen vuige aantijging maar een simpele constatering van partijdigheid.

    Wie een akkefietje met de wethouder heeft gehad, hoeft niet zijn mond te houden Integendeel, want hij heeft recht van spreken en hij weet waarover hij het heeft.

    • Noem er eens een paar. Overigens zijn alle landelijke ledenvergaderingen (congressen genaamd) openbaar en door de pers bij te wonen. Zo ver is het in Amstelveen niet. Geen der lokale afdelingen, op de ChristenUnie na, dus ook de VVD, maakt die ‘feestjes’ openbaar. Tenzij men lid wordt, is er geen toegang. ook geen uitnodiging. Ik heb daarover herhaaldelijk geklaagd, maar dat is de selectieve lezer natuurlijk ontschoten. De constatering van partijdigheid laat ik voor de verantwoordelijkheid heren, die overigens beiden een oud zeer met dezelfde VVD-bestuurder delen. En verder lach ik om zoveel humorloze onzin.

    • Heer Bos heeft via zijn vrouw die VVD aanhangster is toegang tot dat enge partijtje. Mocht dat ooit via mail vernemen. Want als de heer Bos geen uitgang meer heeft gaat hij via mail mensen mailen die op zijn VVD visie kritiek hebben. Ik heb het een aantal keer mogen meemaken. De foto’s waar app het over heeft, staan mij op het oog gegrift. Helaas nooit opgeslagen.

  5. Even voor de nuance . Sommige bijeenkomsten geïnitieerd door sommige politieke partijen zijn wel openbaar. Daarnaast hebben de meeste politieke partijen een locale website en sommige locale politici ook. Daar wordt hier ook wel eens uit geciteerd en de hr. Bos is daar ook wel eens aanwezig in tegenstelling tot wat de hr. App beweert.
    Maar ik vind het vrij normaal dat politieke partijen buiten de openbaarheid om eerst zelf een standpunt bepalen voordat ze er mee naar buiten treden en wat betreft interne feestjes. Het lijkt mij toch heel vreemd dat journalisten worden uitgenodigd voor interne politieke borrels en etentjes en dat zij hier op in zouden gaan. Er bestaat ook nog zo iets als journalistieke integriteit.
    Voor de rest wil ik wel constateren dat het voor het democratisch gehalte van een bestuur niet profijtelijk is, dat jarenlang 1 politieke partij eigenlijk de baas is. Je krijgt dan overal een ons-kent-ons cultuurtje. Hier geldt dat voor de VVD , in het verleden gold dat in de grote steden voor de PvdA en in het zuiden voor het CDA.

  6. Met name drie foto’s van u samen met de VVD-wethouder c.q. de VVD-premier staan nog op mijn netvlies. Ik zou niet weten hoe en waar ik de bijbehorende artikelen kan vinden. Als u ontkent dat er zulke foto’s (hebben) bestaan, ga ik serieus zoeken.

    Dat hooghartige lachje mag u achterwege laten. Die past een waakhond van onze lokale democratie niet.

    Waarom mag u trouwens wel klagen en kritiek uiten in uw columns en gewone burgers niet?

    • Om op uw laatste vraag voor de zoveelste keer weer het antwoord te geven: Iedereen mag alles zeggen. U ook. Zelfs ik. Maar wie kaatst kan nu eenmaal de bal verwachten. Wat de foto betreft: Dat die drie nog steeds op uw netvlies staan! Maak ik toch wel indruk blijkbaar. Dat u de andere foto’s niet ziet, verbaast mij geenszins, gezien uw obsessie t.a.v. van de VVD en een wethouder van die partij. Als ik uw gelukkig maak, wil ik ze nog wel even sturen. Uw opvatting van democratie houdt blijkbaar in dat u zelfs regeren wil over mijn lach. Mag ik even lachen, hoe ondeugend dat in uw ogen ook is?

  7. Deze column, waar gaat/ging die over? Over een burgemeester die een klas bezoekt. Over een simpele vraag welk huisdier houdt de burgemeester om vervolgens door de heer Bos een foto te plaatsen van de heer Raat met zijn 2 honden. Dat was de vraag toch niet? Waarom die toevoeging met foto? Ik kan niet anders concluderen, dat de heer Bos een fascinatie heeft met honden of met met de heer Raat. Kinderen vragen de burgemeester iets en de heer Bos komt met de honden en foto van die loco.

        • Alleen als zij aangifte tegen mijn doen omdat zij menen dat ik een te ruime interpretatie van het begrip ‘vrijheid van meningsuiting’ heb. Overigens zijn zij om mij volslagen onbekende redenen van mening dat ik kritiek niet duldt.

      • Geachte heer Bos, waarom beantwoord u de vraag van Locale de Groot niet gewoon?

        Waarom plaats je een foto van de VVD wethouder met zijn honden terwijl het niets met het verhaal heeft te maken? (antwoord mag ook per mail, u heeft mijn emailadres)

        • 1. Heb ik al tig keren gedaan.
          2. Men wil gewoon het antwoord dat ik de VVD en in het bijzonder wethouder Herbert Raat steun.
          3. Wat met het verhaal heeft te ,aken, maak ik – helaas voor u – zelf uit.
          4. Eigenlijk ben ik gek dat ik op deze onzin inga.

        • Meneer Boorsma, misschien kunt zelf eerst eens wat vragen beantwoorden voordat u op hoge toon antwoorden van anderen gaat eisen. Verder zou u zelf eerst eens uw eigen verdachtmakingen kunnen onderbouwen in plaats van de ‘bewijslast’ om te keren en Johan Bos neer te zetten als iemand die zich laat manipuleren. Wie overschrijdt hier een grens meneer Boorsma?

          Los daarvan, wat heeft úw eerste bijdrage dan met bovenstaand artikel te maken? Komt Vereniging Sloop de Bunker soms aandacht te kort? Zit het de leden nog steeds dwars dat ze tijdens een commissievergadering zijn ontmaskerd als klassieke NIMBY’s? Zijn er andere ontwikkelingen die u nopen om hier wat schrijven ook al ‘worden deze reacties hier niet veel gelezen’? Ergens ook wel weer knap dat u zoveel frustratie in die paar regels weet te krijgen hoor. Misschien kan Johan Bos er wel achter komen waar die vandaan komt..

          • Nimby’s wel of niet, maar die hele affaire bewijst ook dat de gemeente bereid is behoorlijk veel belastinggeld in dit project te steken, waarvan het nut in aanvang totaal geen publiek belang betrof , maar een eerder een vriendendienst aan de hoffotograaf van meneer Raat. Maw allebei dus erg onverkwikkelijk.

          • Volgens mij komt die fotograaf al lang niet meer in het verhaal voor en zou er een educatieve functie aan gegeven worden of zoiets. Overigens heb ik hier al eens eerder geschreven dat het mij persoonlijk geen moer uitmaakt wat er met die bunker gebeurt. Wat me wel stoort zijn de oneigenlijke argumenten van de tegenstanders van dat bunkerverhaal met nu als volgende dieptepunt de boodschapper om de oren slaan.

    • U weet het niet? Nou ik weet het wel. Overigens nog steeds geen antwoord op mijn vraag waarom er bij uw column over de burgemeester met zijn goudvis weer een foto is geplaatst van Raat met zijn honden.

  8. Ja ik ontvang graag die foto’s van u samen met VVD-bonzen tijdens een VVD-happening. En voor uw geloofwaardigheid en het broodnodige evenwicht ook graag foto’s van u samen met partijbonzen van de PvdA, GL, CZU, CDA, D66, bbA, AVA, etc.

    • Heb gezocht, maar kon die niet snel vinden. Op een gegeven moment dacht ik: Waar ben ik mee bezig? U beschuldigt en levert dus de bewijzen, waarmee u hooguit uw eigen oordeel bewijst. Ga lekker u gang, ik heb wel wat anders te doen dan me met dergelijke onzin bezig te houden, waar u kennelijk alle tijd voor hebt.

  9. @JB, de kern van mijn vraag naar de foto’s van u samen met wethouder Raat (VVD) was of zulke foto’s ook bestaan van u samen met wethouders en andere bobo’s van de andere partijen in de gemeenteraad?

    De vermeende (on)afhankelijkheid van de Amstelveense media en hun binding aan de VVD is een oude discussie. Hierbij een paar reacties nav de column ‘Raat’ van Johan Bos van 1 september 2016 (http://amstelveen.blog.nl/column/2016/09/01/raat#comment-230397):

    [Quote]
    Robert van Waning
    Hou toch op met die persoonsverheerlijking! Herbert Raat is een bestuurlijke ramp.
    2 september 2016 at 19:32 / Beantwoorden /

    frank bikker
    Ave Herbert, het idool van de rechtse lullo’s. die ‘s middags om 2 uur in zekere openbare gelegenheden zitten te verkondigen dat ze knoertehard werken.
    2 september 2016 at 19:32 / Beantwoorden /

    Robert van Waning
    Met dit lofdicht op de leiders (‘managers’) Rutte en Raat beschrijft Johan Bos het faillissement van de democratie. Minister-president en wethouder zijn de baas van het land resp. van de stad. Zij hoeven alleen rekening te houden met degenen die hen kritiekloos steunen. Kritische burgers, opposanten en dissidenten staan aan de zijlijn en zijn dus marginale figuren die naar believen worden gedoogd of uitgeschakeld.
    3 september 2016 at 19:25 / Beantwoorden /

    [XXXX Verwijderd door Johan Bos. #Censuur]
    Robert van Waning
    Amstelveen BV wordt geleid door ceo Raat, die zijn marketing laat verzorgen door de afd. publiciteit vd gemeente (zie advertenties-met-foto-van-Raat in AN en AmstelveenZ) en die zijn persoonlijke p.r. laat verzorgen door lokale (nep)journalisten.
    Dat is democratie op z’n Amstelveens: Een klef onderonsje.
    4 september 2016 at 13:24   /   Beantwoorden  /
    [XXXX]

    [XXXX Verwijderd door Johan Bos.]
    frank bikker
    Waarom heb je het eigenlijk nooit over de andere wethouders, maar enkel over Raat?
    4 september 2016 at 14:50 / Beantwoorden /
    [XXXX]

    [XXXX Verwijderd door Johan Bos. #Censuur]
    Robert van Waning
    Frank, deze column gaat over Raat, jij schrijft hier ook alleen over Raat, de artikelen van JB gaan meestal over Raat, bij de advertenties van de gemeente staat deze week de foto van Raat en in AmstelveenZ gaat zowel het redactionele commentaar als de A9-rubriek over Raat. Als ik over Raat schrijf, is het altijd on-topic of een reactie op wat één van jullie over Raat schreef. Wij wonen in Raatstad.
    4 september 2016 at 16:59 / Beantwoorden /
    [XXXX]

    Robert van Waning
    JB, u schreef: “Natuurlijk is VVD-er Herbert Raat de baas in de stad. En een manager. Hij komt uit een ondernemersgeslacht en weet hoe een bedrijf moet worden geleid. Hij lijkt op Rutte.”
    Amstelveen is echter geen bedrijf en Nederland ook niet. Als politiek en journalistiek er toch zo over denken, dan is de democratie behoorlijk ontspoord.
    Op wereldschaal is de zelfde ontwikkeling gaande: De multinationale en financiële ondernemingen hebben meer geld en macht dan de nationale overheden. Burgers hebben alleen nog enige invloed in hun hoedanigheid van consument.
    Maar goed, de feitelijke – en kennelijk door een meerderheid gewenste – situatie is dat Amstelveen BV wordt geleid door ceo (chief executive officer) Raat, die zijn marketing laat verzorgen door de afd. publiciteit vd gemeente en die zijn persoonlijke p.r. laat verzorgen door lokale (nep)journalisten.
    Dat is democratie op z’n Amstelveens: Een klef onderonsje waar de meesten hier graag bij willen horen.
    4 september 2016 at 18:05 / Beantwoorden /

    Johan Bos
    We weten het nu wel: Democratie bestaat niet in Amstelveen, dankzij Raat en de (nep) pers. Het wachten is op Rob van Waning, die alle ultieme kennis van de democratie in zich verenigt. Zullen we nu stoppen? U valt, zuinig gezegd, toch een beetje in herhalingen. Ik ga maar weer censureren, zoals dat noemt, want het moet wel een beetje leesbaar blijven.
    4 september 2016 at 18:52 / Beantwoorden /

    Gerben
    Johan, aub geen censuur hier. Is ten slotte het enige vrije medium in Amstelveen.
    4 september 2016 at 20:05 / Beantwoorden /
    [Unquote]

    • 1. U hebt veel woorden nodig.
      2. U denkt wat u denkt. Gedachten zijn vrij en die neerpennen op mijn site ook.
      3. Ik ben niet bij u in dienst. Wil wel iets voor anderen doen, maar soms wordt de onzin mij teveel en zou die teveel tijd kosten.
      4. Ik verwijder nooit iets (tot uw ongenoegen trouwens), maar soms wordt het zelfs de techniek teveel. Dan geeft u mij de schuld. Zal wel op ‘feiten’ berusten. U wordt echt ridicuul.

  10. Het is nog erger dan ik dacht. Johan Bos blijkt de foto’s te hebben verwijderd waarop hij samen met VVD-bobo’s staat te glunderen. Kijk maar eens naar zijn artikel ‘Mark Mark Rutte op VVD-campagnefeest in Amstelveen’, Door Johan Bos op 18 maart 2018 om 13:19, in de categorie Politiek. (http://amstelveen.blog.nl/politiek/2018/03/18/mark-rutte-op-vvd-campagnefeest-in-amstelveen).

    ‘Foto’s: Anko Stoffels en Kees Noomen’ staat er nog wel, maar de foto’s zijn weg..

  11. JB schreef hierboven:
    “Heb gezocht, maar kon die [foto’s] niet snel vinden. Op een gegeven moment dacht ik: Waar ben ik mee bezig? U beschuldigt en levert dus de bewijzen, waarmee u hooguit uw eigen oordeel bewijst. Ga lekker u gang, ik heb wel wat anders te doen dan me met dergelijke onzin bezig te houden, waar u kennelijk alle tijd voor hebt.”

    JB moet hebben geweten dat vader en zoon Blog de vorige versie van zijn waardevolle stadskronieken (Amstelveen. blog.nl) hadden verminkt door álle foto’s te verwijderen.

    Onze wethouder van Cultuur die zo begaan is met de lokale geschiedenis en daarom wel ruim een miljoen euro uitgaf voor een houten noodgebouwtje, had met dat gemeenschapsgeld beter de geschreven en gefotografeerde geschiedenis kunnen behoeden voor kwaadwillige vernietiging.

    • “JB moet hebben geweten dat vader en zoon Blog de vorige versie van zijn waardevolle stadskronieken (Amstelveen. blog.nl) hadden verminkt door álle foto’s te verwijderen. ”

      App is ook nooit vies geweest van smerige insinuaties. En dan dit zeggen. Hoe dom ben je dan.

  12. Het is nogal onwaarschijnlijk dat JB niet wist dat alle foto’s verwijderd waren uit zijn oude Amstelveen.blog.nl. Hij was er in ieder geval op zijn zoektocht wel achter gekomen. De enigen die de foto’s kunnen hebben verwijderd, zijn de heren Blog sr en/of jr, de eigenaars en beheerders van Blog.nl die het contract met Amstelveen.blog tot ongenoegen van Johan Bos hadden opgezegd.

  13. Kijk, zoveel waarde hecht onze wethouder van Cultuur en Lokale geschiedenis aan het behouden van oud beeldmateriaal:

    ‘Start beeldbank lokale digitale historie.’
    Door Johan Bos op 14 maart 2017 om 09:23, in de categorie Overheid.

    ‘Een feest van herkenning was het voor velen, maandag in Museum Jan van der Togt. Daar opende de langzamerhand van een longaandoening overeind kruipende burgemeester Mirjam van ’t Veld de zogenoemde beeldbank. Het is een digitale verzameling van oude foto’s die de geschiedenis van Amstelveen (voorheen de gemeente Nieuwer-Amstel) illustreren. Een openbare beeldbank, bereikbaar via beeldbank.amstelveen.nl
    De burgemeester zette overigens een pluim op de hoed van wethouder Herbert Raat, die zich de laatste jaren heeft ontpopt als beschermer en promotor van historisch lokaal besef. Volgens hem is men in de gemeente over het algemeen slordig met zijn geschiedenis omgegaan. Behalve hem dankte de burgemeester ook Stefan Toth en zijn vrouw José van amstelveenweb.com die zich met digitalisering van veel foto’s in het Amstelveense archief hebben bezig gehouden. En natuurlijk is, behalve veel vrijwilligers, ook de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) bij het project betrokken.’
    Op de (door Blog verwijderde) foto: Vlnr.: voorzitter Annemieke M. Brouwer , VHA, Stefan Tóth van Stichting Amstelveenweb, burgemeester Mirjam van ’t Veld, Dick Huijer medewerker van het gemeentearchief, weth. Herbert Raat (VVD) en betrokkenen van de beeldbank rond de foto van het voormalige raadhuis van de gemeente Nieuwer-Amstel

  14. Wist u nu wel of niet dat de foto’s van Amstelveen.blog waren verwijderd? Zo ja, waarom heeft u er dan toch naar gezocht? Zo niet, dan vind ik dat inderdaad wel raar, gezien het belang dat in Amstelveen bijvoorbeeld aan de ‘Beeldbank lokale digitale historie’ wordt gehecht. Uw Amstelveen.blog was immers een belangrijke stadskroniek die niet zomaar (gedeeltelijk) verwijderd had mogen worden. Waarom hebben wethouder Raat en Vereniging Historisch Amstelveen daar geen stokje voor gestoken?

    • Waarom moet ik eeuwig en altijd vragen van u beantwoorden? Nee, ik wist het niet. Een het zoekwerk werd mij ook te bar. Daar hebt u meer tijd voor in uw streven om op iedereen kritiek te leveren. De gemeente wist waarschijnlijk niets van een particulier bedrijf.

    • Er zijn historische foto’s verdonkeremaand. Daarover mogen best vragen worden gesteld.

      Uw Amstelveen.blog was een unieke stadskroniek, net als uw AmstelveenBlog dat nu nog is. Dat is niet zomaar een particulier bedrijf. Kijk maar naar het belang dat de wethouder hecht aan historisch feiten- en beeldmateriaal. Daarvoor heeft hij met gemeenschapsgeld zelfs een Beeldbank opgericht.

  15. “De burgemeester zette overigens een pluim op de hoed van wethouder Herbert Raat, die zich de laatste jaren heeft ontpopt als beschermer en promotor van historisch lokaal besef. Volgens hem is men in de gemeente over het algemeen slordig met zijn geschiedenis omgegaan.” (Bron: Zie hierboven.)

    Toch liet de bejubelde wethouder het gebeuren dat de stadskroniek Amstelveen.blog.nl ruwweg door de eigenaars, de heren Blog, werd opgeheven zodat al het materiaal (artikelen, columns, foto’s en reacties en discussies) lange tijd onvindaar is geweest. Het oude weblog is nu nog slechts in verminkte vorm (zonder foto’s) te raadplegen.

    Ik ben al vele dagen bezig om zo veel mogelijk van de oude weblogs op te diepen uit archiefwebsites, maar dat is nog een heel gedoe. Johan Bos lijkt er niet om te malen en de ‘beschermer en promotor van historisch lokaal besef’ heeft sowieso een bloedhekel aan dit forum met zijn openbare discussies. Kritiek (de motor en de brandstof van democratie) geldt in Amstelveen als iets onfatsoenlijks.

    • Zeg App even een terzijde. Weet jij hoe je oude artikeltjes van dichtbij.nl kunt opdiepen. Ik heb daar indertijd als meeschrijver heel wat aan meegedaan. Ik wilde mijn oude artikeltjes namelijk opslaan , maar ik vind ze nergens meer terug.

  16. ” Kritiek (de motor en de brandstof van democratie) geldt in Amstelveen als iets onfatsoenlijks.”

    Jouw kritiek is geen kritiek, maar aanvallen op de persoon gericht. Net als die onzin van die Eddy Boorsma.

  17. Geen kritiek op de persoon naar op de functionaris. Dat verschil moet je eens leren kennen, PC. Stel je voor dat burgers geen kritiek zouden mogen hebben op bestuurders, volksvertegenwoordigers en journalisten. In wat voor een maatschappij leven wij dan?

    Het verdonkeremanen van historische teksten met politieke lading is verwerpelijk. De heren Blog hadden hun verantwoordelijkheid moeten beseffen.

  18. Frank, dit lijkt mij een mooie opdracht voor de ‘beschermer en promotor van historisch lokaal besef’.

    Behalve een Beeldbank (met allemaal recente foto’s van de wethouder zelf, natuurlijk) moet er ook een archief komen voor electronische stadskronieken van het verleden t/m het heden. Het heden wordt immers vanzelf verleden, maar ondertussen hebben zowel de uitgevers van Dichtbij als van Blog.nl veel uniek materiaal verloren laten gaan, o.a. de foto van Rutte met zijn arm om de schouders van onze glunderende stadskroniekschrijver. De kritische commentaren op die foto zijn gelukkig nog wel te lezen.

    Ondertussen kan je het proberen bij: https://web.archive.org. Daar heb ik ook veel oud materiaal van JB’s oude Amstelveen.blog,nl terug kunnen vinden.

  19. Frank, op 3 september 2016 at 14:41 schreef jij over het verdonkeremanen van onze bijdragen en reacties (‘de uitlaatklep van Amstelveners’):

    “De opm. van rvw. slaat hierop, dat al de artikeltjes die de meeschrijvers hebben geproduceerd op Dichtbij.nl ook weggehaald worden. Dat is wel nieuws, want ik heb ook zo’n standaardmailtje gehad. In vele van deze artikeltjes werd kritiek geuit op het bestaande beleid of kritische aantekeningen. Soms stonden er ook onwaarheden in, aangezien de schrijvers natuurlijk geen journalisten waren. Ook werd vaak de politieke lijn van de Telegraaf totaal niet gevolgd. Dat was juist het leuke eraan en menige Amstelvener heeft toen een stukje geschreven ( ik zelf 84), wat ook vaak weer opm. van raadsleden of B&W ontlokten.Er is zelfs een raadslid geweest die kritiek had op dit concept en er vragen over in de raad heeft gesteld. Onze burgemeester zit in de raad van bestuur van de Telegraaf.

    Aan het begin van 2016 konden er geen reacties meer bijgeschreven worden waardoor de bijdragen van de meeschrijvers als een plumpudding in elkaar zakten. Ik zelf heb toen ook niets meer geschreven, want juist de reacties vond ik leuk.

    Johan Bos klaagt vaak dat er geen lokale journalistiek is overgebleven. Dat is zonder meer waar. Het oude concept van Dichtbij.nl was juist een leuk alternatief, waardoor nog menige Amstelvener die eens wat anders over de lokale mores wilde lezen en niet enkel maar lofzangen via RTVA en AmstelveenZ aan zijn trekken kon komen. Ook was dit een pracht van een uitlaatklep van de Amstelvener, die echt wilde participeren.

    RTVA is voor zijn subsidie namelijk afhankelijk van de gemeente en heeft in het verleden ook een hoofdredacteur gehad die eerst een raadslid van de VVD was. Voor de rest bedienen zij zich van stagairs die van de politieke verhoudingen hier geen kaas hebben gegeten. Wat betreft AmstelveenZ, die houdt kantoor in de voormalige Bajes, waarvan de eigenaar veel te vertellen heeft in de plaatselijke VVD.

    Enkel Amstelveen blog wil nog wel eens kritiek uiten op het beleid of op het handelen van politieke partijen. Ook de VVD! JB vindt enkel dat Raat, ongeacht zijn politieke afkomst, het goed doet. Net zoals in het verleden, voor de ouderen onder ons, vele kamerleden Markus Bakker van de CPN een bekwaam kamerlid vonden, terwijl ze fel anti CPN waren.”
    Bron: Amstelveen.blg.nl, 3 september 2016 at 14:41
    (http://amstelveen.blog.nl/column/2016/09/01/raat#comment-230397)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.