Kinderen van 5 tot 8 jaar maken spelenderwijs kennis met techniek en de mogelijkheden van de toekomst. Dat gebeurt via een workshop van de Robotwise club in een workshop die zes weken lang op vrijdagmiddag (15.00 tot 16.30 uur)  in de bibliotheek aan het Stadsplein wordt gehouden.  Op 1, 8, 15, 22 en 29 november en van 14.00 tot 15.30 uur op 6 december.

Alles staat in het teken van technologie, robotica en programmeren. De ideale workshop voor het zetten van de eerste stapjes op het gebied van techniek, noemt de bieb  zelf het. De kinderen gaan aan de slag met het bouwen van fysieke robotmodellen en leren hoe deze geprogrammeerd en aangestuurd worden. Dit zijn belangrijke competenties voor de arbeidsmarkt van de toekomst. “Bovendien is het ook echt leuk om meer te leren over de werking van robots en om in staat te zijn invloed uit te oefenen op hoe een robot zich gedraagt”, zegt de bieb. De club wordt georganiseerd door de Bibliotheek Amstelland Stadsplein in samenwerking met RobotWise.

Afhankelijk van de reeks en de leeftijd van deelnemertjes komen er diverse robots aan bod. Voor wie alvast wil zien met welke robots de kinderen aan de slag gaan, kijk even hier .
(url: https://robotwise.nl/educatieve-robots/).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.