Jazz in het Dorp. het jaarlijkse gratis festival in het Oude Dorp, was een van de organisaties die geld kreeg. Rabobank Amstel en Vecht heeft woensdag  € 100.000 verdeeld over 82 verenigingen en stichtingen uit de regio. De leden van de bank hebben afgelopen periode kunnen stemmen. De uitslag werd onthuld tijdens feestelijke bijeenkomsten bij hockeyclub HIC en hockeyclub MHC Weesp.

“Met ClubSupport vieren wij samen de winst”, zei directievoorzitter Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht. “Daarmee bedoel ik de echte winst van clubs, stichtingen en verenigingen. Zij brengen mensen samen, zorgen ervoor dat talenten worden benut en inwoners van onze regio een sociaal netwerk opbouwen en elkaar verder helpen. Daarom geven wij ieder jaar een deel van onze winst aan verenigingen en stichtingen. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. De wereld, buurt voor buurt, beter maken.”

Sneeuwschuiver

Met het geld van Rabo ClubSupport kunnen clubs hun maatschappelijke, duurzame of educatieve initiatief realiseren. Niet de Rabobank, maar de leden van de coöperatie bepalen welk maatschappelijke initiatief een financiële bijdrage verdient.

De doelen van de clubs waren zeer divers. Van een podium voor jonge festivalgangers tijdens Jazz in het Dorp tot een elektrische duofiets voor Stichting Fietsmaatjes in Amstelveen en van een bijdrage voor de Kinderspeelstraat tijdens Koningsdag voor Oranje Vereniging Weesp tot een sneeuwschuiver voor ijsclub Volharding uit Abcoude. Grote winnaar Stichting het Amstelbad uit Ouderkerk a/d Amstel ontving €  6.509 voor het verven van het basin van het grote bad.

Het volledige overzicht van de deelnemende verenigingen en stichtingen met het aantal stemmen en de bijdrage die zij ontvangen is te zien via www.rabo-clubsupport.nl/amstel-en-vecht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.