Over een ‘lokaal sportakkoord’ wordt gesproken op dinsdag 29 oktober (17.00 uur) in het Amstelveen College aan de Sportlaan 27. Er worden vertegenwoordigers van sportorganisaties, maatschappelijke instellingen, bedrijven en gemeente verwacht. Joris van Soerland en Martine Willemstein zijn zogenoemde sportformateurs, die door de daarvoor gesubsidieerde gemeente zijn aangesteld. Zij spreken over een ‘brede start- en inspiratiebijeenkomst’. Het gaat ruwweg er om maatschappelijke- en sportorganisaties meer met elkaar te laten optrekken.

Eerder dit jaar is door drie sportverenigingen, AmstelveenSport en de gemeente Amstelveen de intentieverklaring voor het sportakkoord getekend. Daaruit komt nu dus de avond met de ‘sportformateurs’ voort. Men wil de deelnemers informeren over het Lokaal Sportakkoord en uitleggen wat dat is en hoe dat zich verhoudt tot het Nationaal Sportakkoord. Met zal tijdens de bijeenkomst ook antwoord geven op de vraag waarom men in ’s hemelsnaam in Amstelveen dat akkoord wenst en wat het doel ervan is.

Slim

De formateurs beloven voorst inspiratie om na te denken over ‘toekomstige samenwerkingen die de kracht van het maatschappelijk veld kunnen vergroten’. Dat moet onder meer gebeuren door ‘slim te verbinden met en gebruik te maken van de lokale sport- en beweegaanbieders’.

Krachtiger

Er is een uitnodiging gegaan naar mensen die zouden kunnen meepraten over of bijdragen aan ‘een krachtiger maatschappelijk veld waarin de Amstelveense inwoners, middels sport en bewegen, meer in hun kracht zetten, betrekken bij de samenleving en meer actief laten zijn’. Alle suggesties om ‘vitale en betrokken inwoners’ te genereren zijn welkom en er worden samenwerkingsafspraken in een Lokaal Sportakkoord opgenomen.

Nieuw

Men kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: martine.willemstein@bmc.nl of j.vansoerland@amstelveensport.nl. In de e-mail moet staan: ‘Ik kom naar de inspiratiebijeenkomst Lokaal Sportakkoord’, met naam en telefoonnummer. Men kan ook meer personen (het liefst met telefoonnummer en e-mailadres) aanmelden in één e-mail.

Het initiatief om tot een Lokaal Sportakkoord te komen is nieuw. Niet eerder is volgens de formateurs op deze manier geprobeerd tot breed gedragen samenwerkingsafspraken te komen. “Het Lokaal Sportakkoord biedt mooie kansen voor sport- en beweegaanbieders, culturele aanbieders, maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en de gemeente om zich gezamenlijk in te zetten voor een plezierig en passend sport- en beweegaanbod voor onze inwoners”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.