Omdat de Ouderkerkerplas weer een rustgebied voor overwinterende vogels wordt, zijn daar van dinsdag  15 oktober af de wandelpaden aan de zuid- en oostzijde afgesloten voor publiek. Dat duurt tot medio april.

De plas wordt van maandag 28 oktober af, zoals elk jaar, een rustgebied voor overwinterende watervogels.

Veel soorten

De Ouderkerkerplas is voor veel soorten vogels namelijk een ideale plek om te overwinteren. Het water is een beetje zout en de plas is in het midden erg diep, wat de kans klein maakt dat hij dichtvriest. Door de plas af te sluiten kunnen de vogels in alle rust naar voedsel zoeken, zodat ze na de winter genoeg energie hebben om de terugvlucht naar het noorden te maken.

Vogelliefhebbers kunnen de duizenden smienten, kuifeenden, slobeenden, tafeleenden en diverse soorten ganzen goed bekijken vanuit de vogelkijkhut aan de zuidzijde van de plas. Meer informatie over het gebied is te vinden op www.groengebied-amstelland.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.