Tijdens het leeghalen van de AH-supermarkt aan Maalderij, die ingrijpend wordt verbouwd, hebben vrijwilligers van de Voedselbank vrijdag 434 kratten vol artikelen, waaronder diepvriesproducten, ingezameld. De gehele voorraad verse waar werd door Albert Heijn aan de Voedselbank gedoneerd, zoals groeten en fruit, vleeswaren, kaas, toetjes, sapjes enzovoort. Hoewel de veertien vaste vrijwilligers tot diverse politieke partijen behoren of daarop stemmen, gebruikten de voor hulp bij de verhuizing gekomen raadsleden van de VVD-fractie die voor politieke reclame.

VVD-wethouder Herbert Raat kwam ‘zelfs’ langs, meldt de site van Amstelveenz, uitgegeven door een bedrijf van de lokale VVD-voorzitter Claudio Mancinnelli. De wethouder en andere VVD-ers lieten zich afzonderlijk (dus los van de andere vrijwilligers) fotograferen.

Spelletje

Hoewel de extra hulp op prijs werd gesteld, hebben sommige vaste vrijwilligers hun treurnis uitgesproken voor wat zij noemen met ‘politieke spelletje’, mede omdat zij zelf hun politieke achtergrond bij hun wekelijkse werk voor de Voedselbank niet onder de aandacht brengen. De AH-vestiging gaat 16 oktober om 14.00 uur weer open met een geheel nieuw concept. Herbert Raat verricht de openingshandeling. Ook medewerkers van AH hielpen overigens vrijdag mee. Chauffeurs van de Voedselbank moesten met twee busjes drie keer van AH naar hun eigen gebouw aan Landtong rijden, een deel van de voormalige Olmenhof.

Ook non-food producten, zoals wasmiddelen, werden door AH geschonken. De complete leeghaal-operatie duurde, dankzij een goede organisatie van AH en Voedselbank, maar twee uur.

 

 

 

 

 

 

4 REACTIES

  1. Ik kan de reactie van een stel van de vrijwilligers zeer goed begrijpen op dit politieke stuntje van de VVD en ik vind het opportunisme van het laagste soort. Heel goed dat het personeel van AH hier op de foto staan, maar jammergenoeg niet de vrijwilligers van de voedselbank die zich week week uit voor dit goede doel uitsloven. VVD ga u schamen!

  2. “VVD-wethouder Herbert Raat kwam ‘zelfs’ langs, meldt de site van AmstelveenZ.”

    Die man heeft niets beters te doen dan van fotomomentje naar fotomomentje te gaan, met lokale ‘journalisten’ en fotografen hijgend achter hem aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.