De gemeenteraad had op de begroting € 7,6 miljoen gezet om het raadhuis te moderniseren, maar dat wordt bijna tien miljoen door onder meer de aankoop van ‘duurzame goederen’, schrijven B&W aan de gemeenteraad. Intussen is de verbouwing in volle gang en er wordt in feite een flexibel kantoor van gemaakt, met voor velen reserveerbare (en geen vaste) werkplekken, ‘focusruimten’ en spreek- en vergaderruimten.

Een extra gehuurde zogenaamde Witte Villa buiten het gemeentehuis wordt afgestoten. Tot de herinrichting van de raadzaal hoort onder meer dat er nieuwe stoelen kwamen voor de raadsleden (niet voor het publiek), de pers twee keer een andere plek kreeg dan de tribune die sinds de opening van het gebouw voor haar was bestemd (met de nodige faciliteiten) en er ook een nieuw tapijt kwam. In november start de verb0uwing van de derde etage. Het gehele verbouwde kantoor wordt in 2022 opgeleverd. Volgens het college geeft de modernisering en flexibilisering van de kantoren de medewerkers optimaal de mogelijkheid ‘hun werkomstandigheden aan te passen aan de snelheid en bereikbaarheid die maatschappelijk gewenst/vereist is’.

Onderhoud

Behalve de al begrote gelden zijn geregelde budgetten nodig voor onderhoud en vervanging voor de noodzakelijke techinische inrichting en om een ‘kwaliteitsslag’ te maken, laten B&W weten. “Om optimaal te kunnen werken in een meer open en flexibel kantoorconcept is een investering nodig in voldoende stiltewerkplekken, telefoon- en overlegplekken. Uit efficiencyoverwegingen wordt parallel onderhoud gepleegd aan het gebouw en worden de Satellite Equipment Rooms (SER) ofwel schakelkasten van voor ICT-infrastructuur verplaatst en heringericht. Vanuit het Meerjaren Onderhoudsplan (MOP) zal de vervanging van plafond en de groepsremplace van verlichtingsarmaturen worden gefinancierd.” Alles bij elkaar gaan die € 2,2 miljoen kosten.

Einde raadsperiode

“Uiteindelijk is er een bedrag voor het gehele project gebudgetteerd van € 9,8 miljoen (incl. onvoorzien van € 0,5 mln.). Aan het eind van deze raadsperiode zal een goed geoutilleerd raadhuis worden opgeleverd dat voldoet aan de eisen die aan een moderne organisatie gesteld mogen worden”, schrijven B&W aan de gemeenteraad.

 

1 REACTIE

  1. Ideale plek voor een hotel met congresfaciliteiten, restaurant, brasserie, terras en speeltuin. Dan hebben meer mensen plezier van die unieke locatie dan alleen de ambtenaren en bestuurders. Het was puur egoïsme om daar een gemeentehuis neer te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.