Voor vervoer van gehandicapte sporters heeft de gemeente een subsidie beschikbaar gesteld. Die is bestemd voor beweeg- en sportverenigingen die extra kosten hebben voor vervoer van gehandicapte sporters naar uitwedstrijden en toernooien buiten Amstelveen. Daarmee voeren B&W een door de gemeenteraad aanvaarde motie uit.

Voor 2020 en 2021 is maximaal 15 duizend euro beschikbaar. Na evaluatie wordt besloten of de regeling structureel moet worden, dan wel moet worden aangepast.

 Toernooi

 “Sporten is voor gehandicapten en mensen met een beperking van belang om mee te kunnen doen in de maatschappij”, zegt sportwethouder Rob Ellermeijer. “Het kan niet zo zijn dat zij worden uitgesloten omdat er geen vervoer is naar een uitwedstrijd of toernooi. We roepen verenigingen dus op vooral gebruik te maken van de regeling.”

Integratie

Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg en Welzijn maakt ongehinderd kunnen sporten voor iedereen van Amstelveen een inclusievere stad. “Sporten vergroot sociale integratie en het gevoel van eigenwaarde”, vindt hij. “Het heeft bovendien een preventieve werking op de gezondheid. Daarom is het goed dat deze subsidie er nu is.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.