Zondag 13 oktober is er ’s middags van 12.00 tot 13.00 uur een koffieconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Het vocaal ensemble ‘Tien’ brengt het programma Rondom Monteverdi. Gratis toegang vanaf 11.30 uur. Er is wel een collecte bij de deur. Het programma ontleent zijn naam aan de Italiaan Claudio Monteverdi, een muzikaal vernieuwer rond het jaar 1600 en een van de eerste componisten van barokmuziek.

Hij was een meester in het muzikaal verbeelden van hartstochten niet alleen in instrumentale, maar ook in vocale muziek. Prima la parole is een van zijn bekende oneliners, waarmee hij bedoelt dat in gezongen muziek de emotionele uitbeelding van de tekst bovenal voorrang moet krijgen. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

 Instrumentaal

Instrumentale medewerking aan het concert verlenen musici die hun sporen op het gebied van de interpretatie van muziek uit deze tijd hebben verdiend: Margo Fontijne speelt gamba, Helleen Gerretsen cornetto, Matthijs van der Moolen trombone en Elly van Munster theorbe. Zij spelen op kopieën van originele instrumenten. In de akoestiek van de Kruiskerk zal dat zeer tot zijn recht komen.

Behalve muziek van Monteverdi worden ook composities van Andrea en Giovanni Gabrieli en van de Italiaanse Duitser Heinrich Schütz uitgevoerd. Dirigent is de Spanjaard Enrique López-Cortón die ook het kistorgel bespeelt (foto).

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.