Stephanie Schilder

Het vorig jaar voor het eerst aangetreden D66-raadslid Stephanie Schilder verlaat de gemeenteraad alweer. In een brief aan de burgemeester laat zij weten dat het raadswerk toch omvangrijker was dan zijn kennelijk dacht en daarom niet meer te combineren met haar professie als strafrechtadvocaat. Zij wordt opgevolgd door Youssef Ben Idder, die al burgerraadslid (lid van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur) voor de partij was.Schilder bemoeide zich in de gemeenteraad vooral met duurzaamheid,

Youssef Ben Idder,

milieu en het parkeerbeleid. Zij maakte zich onder meer sterk voor groene daken in Amstelveen en onlangs nog voor de vergroening van schoolpleinen. Maar zij heeft ook een passie voor het strafrecht en zegt het een voorrecht te vinden als strafrechtadvocaat daaraan vorm te geven. “Aan mijn werk als strafrecht-advocate ontleen ik veel plezier en energie. Maar ik ben er de afgelopen maanden ook steeds meer achter gekomen dat de functie van strafrechtadvocaat met het raadslidmaatschap moeilijk te combineren is”, schrijft zij aan de burgemeester.  Zij ziet veel overlap in haar werktijden als advocate en die voor de gemeenteraad. “Dit gegeven zat mij de laatste tijd steeds meer dwars. Want: het zijn van gemeenteraadslid is te belangrijk om ‘het er maar bij te doen’. Amstelveen verdient gemeenteraadsleden die zich tenminste voor de volle 100% inzetten.”

Missen

Youssef Ben Idder (39) is burgerraadslid voor D66 sinds 2017. In het dagelijkse leven is Ben Idder Implementatie Manager (Betalingsverkeer) bij de ING voor de zakelijke markt. Over zijn toetreding tot de gemeenteraad zegt Youssef: “ Natuurlijk ga ik Stephanie ontzettend missen. Tegelijkertijd heb ik er ontzettend veel zin in om als gemeenteraadslid de D66 idealen in de Amstelveense samenleving te realiseren.”

2 COMMENTS

 1. Stephanie Schilder kondigt vlak voor de vergadering van de commissies, enkele weken na de zomervakantie weg te gaan.
  Ze zegt het werk niet te kunnen combineren. Wanneer heeft ze besloten 287 stemmers in de steek te laten? Ze is nota bene met VOORKEURSTEMMEN gekozen en beloofde met trots in haar twitterbericht van 23 maart 2018 de jonge stem in Amstelveen vier jaar lang te vertegenwoordigen en dankte kiezers voor het vertrouwen. Je zou denken dat je weet waar je aan begint voordat je je kandideert voor een verkiesbare plek (9) en je wordt niet van de ene op andere dag strafrechtadvocaat.

  10 juli jl. was de laatste raadsvergadering. Het is allemaal volgens de regels maar de facto incasseert deze mevrouw met NIETS doen de facto bijna 3 maanden aan inkomsten als gemeenteraadslid, nl. vanaf 11 juli tot aan 2 oktober de volgende raadsvergadering dat ze vervangen wordt. Dat gaat om bruto 3861 euro uitgaande van 1460 euro per maand aan raadsvergoeding 2018 (zal wel meer zijn geworden). KASSA aan belastinggelden voor deze strafrechtadvocaat annex gemeenteraadslid. Het zegt iets over haar ethiek als volksvertegenwoordiger.

  De inwerkende opvolger krijgt hier niets voor.

  Maar D66 heeft er een handje van kiezersbedrog te plegen, de nr. 1, Maaike Veeningen die in Amstelveen verkozen is met 4489 stemmen, en wethouder was, vertrok toen het kon NA de verkiezingen en gekozen te zijn in Amstelveen, naar Almere; 4489 kiezers in de steek latende.

  Conclusie bij D66 wordt in Amstelveen door meer dan een gekozen politicus in anderhalf jaar tijd de functie alleen maar als springplank gezien voor de carriere….het vertrouwen van kiezers schendende. Gek he dat er een afkeer komt of bestaat van (lokale) politici!? Het komt in ieder geval het aanzien niet ten goede.

  Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer heeft over tussentijds vertrekkende volksvertegenwoordigers een heel duidelijke opvatting…..

 2. Ik zou wel eens willen weten wat deze 2 volksvertegenwoordigers hebben gedaan gedurende de tijd dat zij op hun zetel hebben gezeten. Maw een evaluatie van hun ambtsperiode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.