De Amstelveense duikvereniging ‘Duikteam Nemo’ houdt zondag (15 september) weer een Open Dag in zwembad De Meerkamp. Iedereen die geïnteresseerd is in de duiksport en veertien jaar of ouder is, kan dan van 8.30 uur af een proefduik maken. Aansluitend is er in het clubhuis een presentatie, waarin er het één en ander over de duiksport en Duikteam Nemo wordt verteld.

Duikteam Nemo bestaat al sinds 1969, en telt nu zo’n tachtig leden. Onder hen een aantal gediplomeerde instructeurs, van wie men op een leuke en veilige manier alles over de duiksport kan leren. Wie ooit een duikbrevet haalde, maar zijn kennis en vaardigheden wil vergroten, is bij Duikteam Nemo aan het goede adres, zeggen de organisatoren van de Open Dag. Wie al een bepaald niveau heeft bereikt, kan in de vereniging heel wat ervaren duikers vinden die graag een keer met zo iemand willen gaan duiken.

Gezellig

Behalve duiken, staat ook gezelligheid bij Nemo centraal, meldt het bestuur. “In ons clubhuis worden allerlei bijeenkomsten gehouden. Tijdens de Pinksterdagen trekken veel Nemo-leden naar Zeeland, om daar in het heldere water van de Grevelingen en de Oosterschelde de prachtigste duiken te maken. Na afloop van zo’n duik wordt er bij een hapje en een drankje lang nagepraat.”

Brevet

De brevetten die bij Duikteam Nemo gehaald kunnen worden, zijn erkend door de Nederlandse Onderwatersport Bond en daarmee ook door de internationale duikbond CMAS. Met die brevetten kan men overal ter wereld onder de meest verschillende omstandigheden duiken.

info@duikteamnemo.nl

Foto: een duik in de Rode Zee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.