Tijdens de vergadering van de raadscommissie Burgers & Samenleving op 18 september komen drie jongens een toelichting geven op hun wens een skatebaan in Westwijk te realiseren. De jeugdige skaters Tijn, Ramon en Thomas uit die wijk schreven er eerder een brief erover aan de burgemeester. De SP-fractie zegt hun voorstel toe te juichen en bezocht het drietal dit voorjaar.

Met een eigen filmproductie – https://m.youtube.com/watch?v=dtch6pHG59o&feature=youtu.be – over hun hartewens laten ze vast zien op You Tube dat jongeren in Amstelveen Zuid ook willen skaten. De SP vroeg andere politieke partijen mee te denken over de mogelijkheden voor een skatebaan in Amstelveen Zuid. De VVD, D’66 en Groen Links hebben zich inmiddels verdiept in de plannen van de jongens. Er is een besloten bijeenkomst met raadsleden over op het raadhuis geweest.

Event

Dat meer jongeren een skatebaan in Amstelveen Zuid willen, bleek tijdens het onlangs gehouden skate-event in Amstelveen Noord. Skaten is ook de passie van Amstelvener  Niels Veerman, die contact zocht met diverse partijen in de gemeenteraad. Hij trekt wat skaten betreft en samen op met wijkcoach Hugo van der Kooij in Westwijk.

Skaten wordt een Olympische sport in 2020. SP zegt blij te zijn met de visie van Veerman oud en jong meer te laten skaten in Amstelveen.

Op de foto SP-burgerraadslid Wil Roode met de drie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.