Er komt geen subsidie uit het gemeentelijke Innovatiefonds Zorg en Welzijn voor de evangelische Life Guide Foundation. Die stichting had ruim 148 mille gevraagd voor een talkshow via Facebook en YouTube, waarin maatschappelijke vraagstukken aan de orde komen en adviezen worden gegeven. Daar ziet de gemeente weinig in en ook is het gevraagde bedrag veel hoger dan gebruikelijk uit het fonds wordt gesubsidieerd.

De organisatie Life Guide Foundation wil één keer oer week een talkshow maken en huurt daarvoor een ruimte af. Zij zegt dat er een huurachterstand van zeven maanden is (€ 500 per maand). De gemeente denkt dat met het gevraagde geld de huurschuld wordt afbetaald en dat de stichting niet efficiënt werkt. Welzijnsorganisatie Participe heeft enige tijd een ruimte beschikbaar gesteld voor een dagdeel per week, maar de organisatie nam die permanent in beslag, waarop Participe niet meer wilde meewerken aan dit initiatief.

Muziek

In een mondelinge toelichting op de aanvraag meldde de stichting de gemeentelijke subsidie ook te willen gebruiken voor de aanschaf van muziekinstrumenten en het inrichten van een muziekstudio, om via muzieklessen jongeren te motiveren ‘weer in zichzelf te geloven en te werken aan perspectief’. Maar wat dat precies wil zeggen en de noodzaak ervan kon de organisatie niet goed uitleggen. “De toelichtingen blijven het karakter houden van een aanvraag om de organisatie in stand te houden”, zegt de gemeente.

Kerkdienst

Wat de in de talkshow te behandelen onderwerpen betreft kwam de stichting volgens de gemeente net verder dan deze vier: de gevaren van social media, stress op school, werkeloosheid en huiselijk geweld. De Life Guide Foundation is onderdeel van de stichting Life Guide Evangelical ministery, maar ontkent te willen evangeliseren. Dat laatste schijnt de gemeente niet helemaal te geloven.  “Eén van de uitzendingen bevat halverwege beelden van een evangelische kerkdienst, in een ander wordt aangegeven dat er voor de mensen gebeden zal worden en het woord God komt regelmatig in de berichten voor. Een medewerker van Participe bevestigt dat ook zij de indruk heeft dat de activiteiten een evangelisch aspect hebben.”

Daarvoor is het fonds volgens de gemeente niet bedoeld. Bovendien is volstrekt onduidelijk hoeveel Amstelveners er naar de talkshow kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.