De vrijdagmarkt moet professioneler worden, vindt de gemeente. En de zogenaamde biologische markt op dinsdag wil zij onder de naam ‘boerenmarkt’ groter maken. Volgens haar is die de laatste jaren achteruit gegaan en werd steeds kleiner. Uit analyse met ondernemers van de vrijdagmarkt blijkt aar de mening van de gemeente dat werkwijze en regelgeving aan vernieuwing toe zijn.

In overleg met de marktadviescommissie gaat onderzoeksbureau Lyrics’ Consultancy in opdracht van de gemeente een analyse maken van de vrijdagmarkt en kijken naar het toekomst perspectief ervan. Ook met het oog op de toekomstige vernieuwing en verbetering van het Stadshart. De gemeenteraad bepaalde dat de markt meer in de richting van de Rembrandtweg moet komen, wegens de ruimtelijke uitwerking van de visie op het Stadshart, om dat op termijn aantrekkelijker en groener te maken.

Regels

De gemeente is verantwoordelijk voor goede marktregels en naleving daarvan. Deze regels waren al enige tijd niet veranderd. De regelgeving is nu o.a. op verzoek van de marktadviescommissie aangepast aan huidige inzichten. Zo is de leeftijdsgrens van een vergunninghouder afgeschaft, zijn meer vaste vergunningen voor bepaalde tijd uitgegeven en is de eis afgeschaft dat een ondernemer persoonlijk aanwezig is. De markt blijft wel van 9 tot 17 uur.

Door de jaarlijkse tijdelijke verplaatsing van de markt naar het Handelsplein, wegens kerstmarkt en festivals, lijden ondernemers volgens hen omzetverlies. Daarom is besloten de vrijdagmarkt tijdens die evenementen te plaatsen op het Stadsplein en een deel van de Rembrandtweg.

Biologische markt

De biologische markt op dinsdag wordt tussen Binnenhof en Rembrandthof gehouden en kan volgens de kooplieden en de gemeente een boost gebruiken en groter worden. De nadruk onder de nieuwe naam Boerenmarkt Amstelveen komt met ingang van volgend jaar te liggen op duurzame en biologische producten. Ook voor deze markt stelt de gemeente regels op en een marktmeester aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.