De Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds wordt de nieuwe huurder van buitenplaats Wester-Amstel, als Groengebied Amstelland daar vertrekt. Dat meldt de nieuwssite Amstelveenweb.com. De stichting J.Ph.J.F. Lissone, eigenaresse van Wester-Amstel, en MKB Fonds Beheer B.V. hebben een langdurige huurovereenkomst gesloten die ingaat op 1 januari 2020. De poort en daarmee het park, blijven open voor het publiek. Ook de vrijwilligersactiviteiten van de Stichting Vrienden van Wester-Amstel blijft doorgaan. Aan het gebruik van het achterhuis voor exposities en concerten komt voorlopig een einde.

Het MKB Fonds is gevestigd Amsterdams grachtenpand, dat net als Wester-Amstel uit de 17e eeuw dateert en waarheen het volgend jaar verhuist.  Volgens directeur Thomas Wals was het pand in de hoofdstad steeds moeilijker te bereiken. Ook was het groeiende fonds qua medewerkers uit ’t jasje gegroeid.  “Amsterdam slibt dicht, parkeerplaatsen verdwijnen en kosten stijgen exponentieel. Wij zochten naar een locatie met eenzelfde historische uitstraling, die goed bereikbaar is en waar we voldoende ruimte hebben om verder te kunnen groeien. Wester-Amstel voldoet aan alle eisen, en meer”, zegt Wals.

Respect
Søren Ludvig Movig, voorzitter en rentmeester van Lissone, is blij met haar nieuwe huurder. “Wester-Amstel krijgt met MKB Fonds een waardige opvolger van de huidige gebruiker, Groengebied Amstelland. Dat bij het karakter, de historie en het gebruik van Wester-Amstel.”

Lissone zegt te streven naar een duurzaam beheer van Wester-Amstel, het behoud van de toegang voor het publiek en een blijvende betrokkenheid van vrijwilligers en familie. De stichting en het MKB Fonds zeggen samen aan een nóg mooier huis en park te werken.

Vrienden
De stichting Vrienden van Wester-Amstel gaat door met haar publiekswerk. Ruim 30 vrijwilligers helpen de tuinen en het park te onderhouden. Daar is ook de komende jaren ruimte voor kleinschalige, culturele evenementen, zoals een beeldentuin, kinder-schilderen, openluchtconcerten en de poëzieroute. Ook blijft er plek voor de jaarlijkse publiekstrekkers Amstellanddag, Open Monumentendagen en de plantenruilbeurs.  Er wordt nagedacht over de realisatie van een oranjerie voor bezoekersontvangst en vrijwilligers en de opzet van een biologische moestuin

Burgemeester
De buitenplaats Wester- Amstel werd gesticht in 1662 door Nicolaas Pancras, burgemeester van Amsterdam. Zij is het oudste groene monument van Amstelveen, gelegen aan de Amsteldijk, midden in het open Amstelland.  Het park is open voor bezoekers op werkdagen van 9:00 tot 16:30 en in de weekenden van maart tot oktober van 12:00 tot 16:30. Voor meer informatie: kijk op www.westeramstel.com.

FOTO: amstelveenweb.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.