De Musicalvereniging OVA (oorspronkelijk Operette Vereniging Amstelveen) is drie keer genomineerd voor de Amateur Musical Award, met haar voorstelling ‘Jekyll & Hyde’. OVA is genomineerd in de categorieën: Beste Musical (Drama), Beste Mannelijke Hoofdrol (Edwin van Grasstek) en Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Sharina Heesen).

In januari van dit jaar speelde OVA drie keer de musicalthriller Jekyll & Hyde in Schouwburg Amstelveen. Het vijfde Amateur Musical Award Gala wordt dit jaar plaats maandag 18 november gehouden in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

Eer

Uit 72 inzendingen is Musicalvereniging OVA, samen met nog twee andere verenigingen, genomineerd voor de award van Beste Musical (Drama). “Een enorme eer dat wij als Amstelveense vereniging door een professionele jury zijn geselecteerd uit meer dan 70 andere verenigingen”, zegt voorzitter Maura Breur. “Onze hoofdrolspelers Edwin en Sharina hebben een topprestatie geleverd. Ik ben ontzettend trots op alle mensen voor en achter de schermen, die anderhalf jaar hard gewerkt hebben om deze productie mogelijk te maken. Deze drie nominaties zijn een prachtige beloning voor dat harde werk.”

Schouwburg

Op 24 en 25 januari bracht OVA drie keer de musicalthriller Jekyll & Hyde in de Grote Zaal van Schouwburg Amstelveen, met bekende pop en rock hits als ‘This is the moment’. De musical gaat over Dr. Henry Jekyll (Edwin van Grasstek) die op het punt van een grote doorbraak staat in zijn medische experimenten om het goed en kwaad in de mens te scheiden van elkaar. Daardoor kan het kwaad geëlimineerd worden. Hij besluit zichzelf als proefpersoon te gebruiken met onverwachte gevolgen. Zijn duistere kant, in de vorm van Edward Hyde (Edwin van Grasstek), neemt bezit van zijn lichaam en ziel. Een spannend verhaal met prachtige muziek.

Gala

Dit jaar wordt het Amateur Musical Awards Gala voor de vijfde keer georganiseerd. Onder leiding van Jacques d’Ancona heeft een professionele jury 72 amateur musicals bekeken en een shortlist met nominaties opgesteld. Op 18 november zullen tijdens het Gala in het Nieuwe Luxor Theater alle genomineerden een optreden verzorgen onder begeleiding van het orkest van Gerbrand van Kolck. Dan wordt bekend gemaakt wie de awards mee naar huis mogen nemen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het gala.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.