Over een duurzaam Elsrijk gaat het donderdag 19 september (19.30 uur) tijdens de informatieavond in het gebouw van  het Apostolisch Genootschap (Graaf Aelbrechtlaan 138).  De Buurtactie Duurzaam Elsrijk, gericht op de jaren-dertigwoningen in Elsrijk, gebouwd tussen ongeveer 1921 en 1950,  is een initiatief van Stadsdorp Elsrijk en de gemeente.Die werken samen met het Regionaal Energieloket en De Groene Grachten, een ingenieursbureau gericht op verduurzaming van historische panden. Het doel van de actie wijkbewoners de mogelijkheden van het verduurzamen van jaren-dertigwoningen te laten zien. Hierbij wordt rekening gehouden met de karakteristieke kenmerken van de wijk en de woningen. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden en meer informatie via www.stadsdorpelsrijk.nl.

Ouderen Muziekfestival

In het Openluchttheater Elsrijk wordt zondag 15 september (15.00 uur) het Elsrijk Ouderen Muziekfestival gehouden. Dat was vorig jaar ook een succes. Accordeonist Piet Schmidt en pianist Ed Boekee werken er aan mee. Boekee is ook lid van de jury, die verder bestaat uit Maja Schermerhorn (voorzitter),  Yosé Roubroeks-Vanstippen en Frank van Kerkwijk. Tijdens het festival treedt ook het uit 45 vrouwen bestaande barbershopkoor Amstel River Singers op, dat vierstemmig a-capella zingt. Het repertoire bestaat uit populaire Engelstalige songs uit de 20ste eeuw. Zaterdag 26 oktober geven de Amstel River Singers een  jubileumconcert ter gelegenheid van hun 25 jarig bestaan in de Schouwburg Amstelveen.
Kassa open: 14:30 uur. Toegang € 5 (Korting met Amstelveen / Aalsmeerpas).

Historische dag

Zaterdag 14 september is de Historische dag in Elsrijk. Vorig haar werd de eerste historische dag in Amstelveen georganiseerd in Bovenkerk. Nu gaat die (ook) in Elsrijk van start, waar een werkgroep die heeft voorbereid. Met de hulp van de Vereniging Historisch Amstelveen, bewoners en diverse organisaties in de wijk is een programma samengesteld. Alle Hotspots in de wijk zijn deze dag zijn van Brentano Nieuw Vredeveld uit te bereiken. Belangstellenden kunnen tegen kostprijs een Amstelmare (blad Vereniging Historisch Amstelveen) september 2019 kopen. Dit is een speciale uitgave over de wijk Elsrijk. Hotspots zjn onder meer: Brentano Nieuw Vredeveld, Openluchttheater Elsrijk, Immanuel kerk, Het Apostolisch Genootschap, Stadsdorpskamer, Amstelveens Poppentheater, Pauluskerk en Kruiskerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.