Er komt een gratis toegankelijke ‘Conferentie Amstelveen Rookvrije gemeente’ in de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg 22. Wethouder Marijn  van Ballegooijen van Welzijn (PvdA) wil daar op dinsdag 1 oktober (15.00 tot 17.00 uur) vertegenwoordigers van allerlei organisaties voor uitnodigen. Zoals scholen, sportverenigingen en bedrijven. “Kunnen opgroeien in rookvrije omgevingen, zoals sportvelden, schoolpleinen en speeltuinen, is belangrijk. Roken, meeroken en de zogenaamde derde hands-rook zijn schadelijk voor de gezondheid”, vindt de gemeente.

De conferentie wordt gehouden  op de eerste dat van de Stoptober-maand. Tijdens de bijeenkomst zijn er sprekers die ingaan op de impact van roken op de gezondheid, op de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en op hoe men (kind) omgevingen rookvrij maakt. Ook kunnen de aanwezigen tips krijgen over het rookvrij maken van hun organisatie.

Sprekers tijdens de conferentie zijn: Prof. Dr. Karien Stronks (roken in lagere inkomensgroepen), Monique Wildbret (rookvrij MBO college), Wil Koot (rookvrije atletiek vereniging) en Bart de Wolf (Rookvrije generatie). Daarna wil de gemeente met de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden die zij zien en de belemmeringen die ze ondervinden bij het realiseren van rookvrije omgevingen. Er zijn vertegenwoordigers van onder andere scholen, kinderopvangorganisaties, sportverenigingen en bedrijven uitgenodigd die dit al voor elkaar hebben of er druk mee bezig zijn. Maar wie denkt er ook bij te horen, moet zeker komen.

Aanmelden kan per mail via rookvrij@amstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.