De bij Ambo Anthos  begin september verschijnende debuutroman ‘De Kaalvreter’ van de Amstelveense Machteld Siegmann wordt op donderdag 29 augustus (18.30 uur) door de schrijfster bij boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein gepresenteerd.

De Kaalvreter is volgens de uitgever een overtuigende roman voor de lezers van Franca Treur, Marieke Lucas Rijneveld en Maarten van der Graaff. Het verhaal gaat Leie Blum, die in de Tweede Wereldoorlog wordt ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien wacht Leie eerst op haar ouders en later op iets wat ze niet kan definiëren.

Trouwen

Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als pleegkind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht. De Kaalvreter is een mozaïekroman over een ogenschijnlijk afgesloten verleden en een verborgen identiteit. Aanmelden voor de presentatie via: info@venstra.nl

Foto: Judith Jockel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.