Bij boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein 102A gaat maandag 16 september de cursus Basis Creatief Schrijven 1: Intro van de Querido Academie van start. Deelnemers leren van Jente Jong in zes bijeenkomsten de bouwstenen en principes van een goed verhaal, zegt zij. Op dinsdag 27 augustus er is van 18.30 – 20.00 uur een gratis proefles gegeven. Na de start 16 september zijn de volgende lessen op de maandagen 30 september, 14 en 28 oktober en 11 en 25 november.  Men betaalt voor elke les € 82,50 (19.30 tot 21.30 uur); de gehele cursus kost € 495.

Van docent Jente Jong verscheen vorig jaar de debuutroman  ‘Het intieme vreemde’ bij Querido. Volgens haar leert men in zes bijeenkomsten “de bouwstenen en principes van een goed verhaal en vult men als het ware zijn gereedschapskist als auteur”. De Jong is ook theatermaker.

Spieren

Tijdens de les worden de gemaakte schrijfopdrachten besproken. Met een oefening maken de cursisten hun schrijfspieren, waarna zij de theorie doorlopen die helpt bij het schrijven. Docent en medecursisten voorzien werk van feedback. Aan het eind van de cursus heeft men volgens haar naast een bak schrijfervaring ook een eigen kort verhaal op zak: de eindproductie.

Er zijn geen toelatingseisen voor de cursus, maar wel wordt een behoorlijke beheersing van de Nederlandse taal verwacht. Schrijfervaring is geen vereiste.

Querido Academie

De Querido Academie organiseert opleidingen en cursussen op het gebied van creatief schrijven: van beginnend niveau tot (ver)gevorderd. De Querido Academie is onderdeel van het uitgevershuis Singel Uitgeverijen, een samenwerkingsverband van zeven uitgeverijen, en dus stevig verankerd in het boekenvak. Alle opleidingen gaan uit van de filosofie dat schrijven een ambacht is en dat iedereen dat ambacht kan leren.

Meer informatie en aanmelden: www.queridoacademie.nl/basis-creatief-schrijven-1

Facebook: https://www.facebook.com/QueridoAcademie/

Twitter: https://twitter.com/QueridoAcademie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.