Dat het een liberaal verlangen is Amstelveen op de kaart te zetten, is bekend. VVD en D66, met hun bijwagen PvdA, doen niet anders dan zich uitspreken voor meer toerisme en het naar Amstelveen halen van nog meer bedrijven, onder het mom dat werkgelegenheid voor de inwoners van de stad oplevert, terwijl in feite alleen het forensenverkeer wordt uitgebreid.

Steeds meet personeel voor bedrijven in Amstelveen woont elders, volgens de gemeente nu al twee derde, maar dat wordt alleen meer, want je kunt hier nu eenmaal niet wonen. Goed, de coalitie wil meer vreemdelingen.  En dus moeten er, in lijn met toeristische evangelie, meer hotels komen. Vreemd eigenlijk dat van de andere fracties alleen die van Actief voor Amstelveen (AVA) liever woningen ziet bouwen dan hotels.

Méér kamers

De andere partijen zijn het er kennelijk mee eens dat er méér hotels komen. Er zijn er de laatste jaren heel veel bijgekomen, maar dat is niet genoeg. Tot 2022 moeten er nog 500 kamers bij. Dat vindt blijkbaar de complete gemeenteraad, minus dus de AVA. Die nieuwe lokale partij dacht misschien een fors aantal andere fracties wel mee te krijgen. Nee dus. Dat tussen 2009 en nu het aantal hotelkamers al steeg van 162 naar ruim 1500, is volgens de meerderheid van de raad nog te weinig. En de woningbouw op de ook volgens B&W steeds schaarser wordende grond? De meeste partijen vinden dat er nodig iets moet gebeuren aan de wachtlijsten, maar de woningbouw is hetzelfde lot beschoren als de transparantie: Daar moet je vooral over praten, maar er voor waken dat het ooit praktijk wordt.

Niet te geloven

Amsterdam weet zich met toeristen geen raad en Amstelveen wil die blijkbaar graag overnemen. Fractievoorzitter Michel Becker van AVA begrijpt het niet, net als misschien de doodgewone Amstelvener die geen politicus is. Becker is ook stomverbaasd dat bijvoorbeeld oppositiepartijen als GroenLinks en SP, die er constant over klagen dat er veel te weinig sociale woningen verrijzen, grond of kantoorpanden liever voor het toerisme reserveren dan voor jongeren en ouderen.  Volstrekt ongeloofwaardig, vindt Becker. Maar ja, B&W menen dat economie in feite toch belangrijker is dat wonen. En dus toerisme. Mij benieuwen of het bij die 500 kamers blijft trouwens.

2 REACTIES

  1. Aan de kant weer vreemd dat AVA nog niets van zich heeft laten horen om ook deel te nemen aan een bijeenkomst van GL en SP over betaalbaar wonen. Deze bijeenkomst is openbaar voor alle belangstellenden, dus beslist niet partijgebonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.