Speel- en schoolpleinen moeten groener worden. De gemeenteraad trekt maximaal vijftig mille uit voor een pilot, maar kijkt intussen waar andere financieringsbronnen liggen, zoals de Provincie en Waternet.

Die speelpleinen zijn nu veelal versteend, constateerde GroenLinks in een motie die unaniem door de gemeenteraad werd overgenomen. Vergroening zou een bijdrage leveren aan waterberging en voor kinderen een waardevolle toevoeging zijn aan natuur- en milieueducatie, vond de raad.

Trapveld

Via gesprekken met o.a. de provincie zou de gemeente inzicht kunnen krijgen in extra investerings- en onderhoudskosten. Op basis daarvan moeten B&W dan aan de raad vertellen wat meer groenblauwe speelpleinen gaan kosten.

Het CDA kreeg ook de raad mee in een voorstel bij de omwonenden het draagvlak te onderzoeken voor een zogenoemd ‘trapveld’ bij de Michel de Ruyterschool. Als dat er is moet het tussen de Beneluxbaan en de school komen, zodat ook de leerlingen van de Vrede School Roelof Venema er gebruik van kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.