Er wordt gewerkt aan een monument waarop de namen van 161 in de tweede wereldoorlog weggevoerde en nooit meer teruggekomen Amstelveners staan, maar dat moet wel op een gepaste en duidelijk zichtbare locatie komen. Dat heeft de gemeenteraad woensdag unaniem bepaald op voorstel van PvdA-fractievoorzitter Esther Veenboer.

Het monument moet als het even kan op 27 januari worden onthuld, de dag van de herdenking van de bevrijding van Auschwitz, 75 jaar geleden. Bij die onthulling moeten zoveel mogelijk scholen en organisaties waar jongeren samen konen worden betrokken, vond de gemeenteraad. Die sprak ook uit dat B&W er alles aan moeten doen om antisemitisme in Amstelveen uit te bannen.

Culturen

Volgend jaar moet er in de stad ook een project worden gestart voor verbinding en integratie van de verschillende culturen, ook op voorstel van de PvdA. Daarvoor stelde de gemeenteraad vijftig mille beschikbaar. Hij besloot unaniem een internationaal stadsgesprek te organiseren om te peilen waar de behoeften liggen op het gebied van ontmoeting der diverse groeperingen in de stad. Op basis van die peiling zou er een terugkerend evenement of een ‘cultuur- en ontmoetingscentrum’ moeten komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.