Omdat ze voldoen aan de eisen van de zogenoemde ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ krijgen de eerste woningzoekenden in die leeftijdscategorie nu eindelijk een sociale huurwoning. Ze zijn onderdeel van een grotere groep jongvolwassenen die tussen de wal en het schip zijn geraakt. Doordat ze hun ‘jongerenvoorkeurspositie’ bij WoningNet zijn kwijtgeraakt na hun 28ste verjaardag.

Oproep

De zoekende jongvolwassenen, die inmiddels 28 jaar zijn, konden ondanks verwoede pogingen niet aan een woning komen. De gemeente heeft nu specifiek beleid geformuleerd om hen actief te begeleiden.  “Door privacyredenen wisten we niet wie dat zijn”, zegt wethouder Wonen Rob Ellermeijer. “Daarom hebben we mensen gevraagd zich te melden als ze aan een aantal specifieke criteria voldeden.”

Criteria

Om in aanmerking te komen moet de woningzoekende tussen de 28 en 34 jaar en minstens zes jaar onafgebroken ingezetene van Amstelveen zijn, dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar dat zes jaar zijn geweest. Daarnaast moet hij of zij ten minste zes jaar naar een eerste woning via WoningNet hebben gezocht, waarbij de woningzoekende in elk geval de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar reageerde op een woning.

Passende woning

Er zijn nu 37 Amstelveners opgespoord die aan deze criteria voldoen. Zij krijgen eenmalig een passende sociale huurwoning aangeboden. Voorlopig zijn het er maar tien en moet de rest voorlopig (weer) wachten. De gemeente heeft met Eigen Haard afgesproken dat er dit jaar tenminste tien woningen voor die groep beschikbaar komen. Degenen die het langst ingeschreven staan bij WoningNet worden bij het eerst geholpen. De rest is volgend jaar aan de beurt.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.