Rond de door uitslaande brand zwaar getroffen Urbanuskerk, op de Noorddammerlaan en dorpshuis Het Noorddamcentrum viert Bovenkerk weer feest op zaterdag 14 september. Er wordt een historische dag georganiseerd, met een opening in de kerk.

Met de opbrengsten van de dag gaat Bovenkerk een aantal AED apparaten aanschaffen. Die zullen op diverse goed bereikbare plaatsen in het dorp komen te hangen. Tweede doel: een levensgrote Kerstgroep voor de vorig jaar opgerichte Kerststal in de kerktuin.

Foto en film

Het Noorddamcentrum is het historische middelpunt met een foto- en filmtentoonstelling door het hele gebouw. Het wordt een reis terug in de tijd en er kunnen vele herinneringen worden opgehaald.

Bij Silversant, Colijn en de Maanen zijn ook foto’s te vinden van hoe het er vroeger uitzag. Deze etablissementen zullen ook hun steentje bijdragen met speciale aanbiedingen. Waarschijnlijk rijdt de Museum Tram ook bij station Bovenkerk.

Poppenkast

De toren van de Urbanuskerk kan weer beklommen worden en het museum bovenin is ook te bekijken. In een paardenkoets is een ritje te maken en voor de kinderen zijn er een ouderwetse poppenkast, stoere wagens waarin zij echt kunnen rijden en er kan ook op paarden worden gereden.

Natuurlijk zijn de St Urbanus-repen weer te koop. Op het terras kan men genieten van een kopje koffie / thee, limonade / fris. De gehele dag is er dans en muziek. Voor actuele informatie: www.info.bovenkerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.