De eerder aangekondigde gratis natuurexcursie van IVN op zondag 14 juli gaat niet door. IVN heeft die afgelast wegens de eikenprocessierups. Op het eiland zijn verschillende rupsennesten aangetroffen, en uit veiligheid is het eiland afgezet met roodwitte linten.

IVN Amstelveen heeft zich laten informeren door de Boswachterij en de Boswinkel van het Ansterdamse Bos en zelf ter plekke de situatie opgenomen. Dat leidde tot het besluit de excursie niet te laten doorgaan deze maand.

Het Vogeleiland is overigens een speciaal stukje van het Bos. Het ligt bij de geitenboerderij maar is een beetje verscholen. Het is beslist niet bedoeld voor grote groepen recreanten maar juist wel voor natuurliefhebbers, die bijvoorbeeld met IVN-gidsen gaan ontdekken wat hier allemaal groeit en bloeit, meldt de vereniging. Het eiland wordt onderhouden door vrijwilligers, die vooral gezorgd hebben voor meer ruimte en licht. Het gebiedje heeft  verschillende biotopen met allerlei soorten planten en de bijbehorende insecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.