“Jullie zijn niet voor mij gekomen”, zei burgemeester Tjapko Poppens zaterdag tegen de bezoekers  van het zomerfeest in het Urbanuspark te Bovenkerk. Het feest werd voor de vijfde keer gehouden en mocht zich weer in een gezellige drukte verheugen.

Even leek het er op dat regen roet in het eten zou gooien, maar het bleef bij een paar druppels. Intussen speelde de ene na de andere band en zorgde ook harmoniekorps Amstelveen voor een muzikaal optreden. Er waren weer veel kramen, variërend van Veilig Verkeer Nederland tot Brentano, een het rad van avontuur zorgde voor diverse prijzen.

Actieve bevolking

“In Bovenkerk zijn evenementen altijd een succes, zij trekken publiek”, wist een Bovenkerker. De burgemeester gaf hem kennelijk gelijk. “Er zijn niet veel wijken in Amstelveen met zo’n actieve bevolking”, zei hij. Tijdens zijn rondgang over het park had hij met de organisatoren gesproken, die veel liefde uitten voor hun ‘dorp’.

Een beetje buiten het lawaai gaf poppentheater De Gulle Lach voorstellingen (foto). Het poppenspel (met Jan Klaasen in de hoofdrol) trok keer op keer in veel publiek, voornamelijk kinderen. En ook de prijzen van de taartbakwedstrijd ‘Heel Bovenkerk Bakt’ werden uitgereikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.