Kunstenaar Henk Veen exposeert 32 kunstwerken in de B-gang van ziekenhuis Amstelland. Zijn  schilderijen hangen er tot eind september.

Vier jaar geleden is Henk zelf getroffen door een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen. Hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten. ‘In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil ik graag met kunst de mensen laten vergeten waar ze zijn.

Keukenhof

De kunstenaar heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan zijn opvallende projecten. In 2008, 2009, 2010 en 2014 maakte hij het aandenken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. En natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij twee weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, onder wie met Johan Cruijff zelf, en de ‘Henk Veen Johan Cruijff tram’ vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden.

De kunstenaar is bekend aks organisator van evenementen Kunstplein op Keukenhof, Dam tot Dam en Rembrandtplein, genoemd wordt als “Het leukste kunstevenement van het jaar”. Internationale bekendheid kreeg hij door exposities in het Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs “Prix Special”  ontving.  De “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het door hem opgezette project, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie kreeg.

Meer informatie op www.henkveen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.