Luid gejoel en staande ovatie van zijn leerlingen. Bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein werd donderdag de ‘Supermees’ bekend gemaakt. Dat is Bart Johannnisma, onderwijzer van de vierde groep van de Piet Heinschool. Voor de vijfde keer organiseerde Venstra de wedstrijd ‘Superjuffie / Supermees’. Wethouder Floor Gordon reikte de prijs en de oorkondes voor alle genomineerden uit.

Floor Gordon (rechtsP spreekt genomineerden toe. Vlnr: Devi, Geert-Jan en Bart

Mees Bart werd door een jury van leerlingen gekozen uit drie genomineerden. Leerlingen van Amstelveense basisscholen konden hun jog of meester voor de eretitel nomineren door een flyer in te vullen en hun keuze te motiveren. Alle drie de genomineerden kwamen met hun klassen, gewapend met spandoeken, naar de boekhandel. Behalve meester Bart, waren ook meester Geert-Jan van groep 5 van Kindercampus King en juf Devi van groep 7 van de Wegwijzer genomineerd. “Een spannende ervaring voor ons”, zei Devi. En ook Bart vond de instelling van de prijs heel belangrijk voor de leerkrachten in Amstelveen. “Het bijzondere is dat we niet zijn genomineerd door ouders, maar door kinderen zelf.”

Gesigneerd

Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld en Mees Kees de invalmeester, die door de leerlingen van zijn klas eigenlijk pas het vak leert. in de boeken van Mirjam Oldenhave. Van beide schrijfsters kregen de genomineerde onderwijzers een pakket gesigneerde boeken mee voor voorlezen in hun respectieve klassen.

Over de winnaar werd gezegd door de uit kinderen bestaande jury dat hij een strenge, maar rechtvaardige meester is, die goed verhalen kan voorlezen en elke leerling benadert op een bij hem of haar passende manier. “Met het dictee verzint hij grappige zinnen en  hij is gek op slagroomtaart”, stond er verder in.

Oplossing

Genomineerde Geert-Jan (“blij dat ik bij de beste drie zit”) zei de jury dat hij een lieve meester is en heel grappig. En juf Devi is een behulpzame jog die goed de stof kan uitleggen en als zij de uitleg niet snappen daarmee door gaat tot het wel wordt begrepen. “Juf Devi heeft overal een oplossing voor”, vond de jury verder. “De leerlingen voelen zich door haar heel goed begrepen.”

Floor Gordon, zelf moeder van drie schoolgaande kinderen, deelde aan elk van de genomineerden een oorkonde uit en daarna de prijs aan Bart, die zei dat eigenlijk alle die kanjers zijn en de onderscheiding heel belangrijk te vinden voor leerkrachten. “Ook mijn twee collega’s zijn toppers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.