Er is een nieuw bestuur van de Bewonersraad Amstelveen gekomen, want binnen het oude was ruzie ontstaan. Bonje, zegt het wijkblad van Groenelaan ‘De Groene Specht’. Voorzitter van het verse bestuur der al meer dan dertig jaar bestaande belangenorganisatie van huurders van Eigen Haard-woningen is voormalig raadslid Cor Spinhoven.

Er is heel wat geruzie aan vooraf gegaan. Nadat het al een tijdlang rommelde kwam het tot een uitbarsting en trad het complete bestuur van negen mensen af. Er waren daarbinnen twee groepen ontstaan, van respectievelijk drie en zes leden, die elkaar bijna het licht in de ogen niet gunden. Volgens De Groene Specht kwam er zelfs een motie van wantrouwen van het driemanschap op tafel jegens voorzitter Henk Duursma, die zich aangeschoten wild voelde en vertrok. En ook in de externe expert Noud van de Rhee, ingeschakeld om de zaak te lijmen, had het trio geen vertrouwen, waarna het complete bestuur dus opstapte. Waarna vertegenwoordigers van zo’n beetje alle bewonerscommissies op een ledenvergadering bij elkaar kwamen en twee derde van de aanwezigen definitief het bestuur naar huis stuurde en een commissie met Spinhoven als voorzitter  benoemde om een nieuw bestuur samen te stellen. Hij is nu de voorzitter van het nieuwe bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.