In een vandaag (29 juni) gepubliceerde open brief roept KLM alle belanghebbenden in de luchtvaart op de krachten te bundelen voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de sector. Onder de noemer Fly Responsibly nodigt het in Amstelveen gevestigde bedrijf luchtvaartmaatschappijen, partners, klanten en medewerkers uit gebruik te maken van de bestaande duurzaamheidsinitiatieven en -middelen van KLM en daarbij eigen inzichten en initiatieven te delen.

De luchtvaartindustrie is verantwoordelijk voor 2 tot 3 procent van de door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot in de wereld. Door de groeiende bevolking, handel en welvaart beent dat percentage in de toekomst mogelijk toe, verwacht KLM.

Minder CO2

De Air France-KLM Group zegt al veertien jaar een top-3 positie in de Dow Jones Sustainability Index te hebben. Om deze positie te behouden nam KLM maatregelen op het gebied van vlootvernieuwing en de ontwikkeling van een eigen CO2-compensatieregeling. Meer recentelijk heeft het bedrijf zich gecommitteerd aan de ontwikkeling van het eerste Europese fabriek voor duurzame kerosine en een innovatief vliegtuigconcept, de Flying-V.

Vorig jaar leidden al deze maatregelen tot een relatieve vermindering van de CO2-uitstoot per passagier met 17% ten opzichte van 2011, beweert KLM.

Vooruitgang

President & CEO Pieter Elbers zegt dat duurzame ontwikkeling in de luchtvaart niet alleen een relevant vraagstuk voor één luchtvaartmaatschappij is. “We kunnen pas echt vooruitgang boeken als we als industrie samenwerken. Daarom nodigen we met de lancering van het initiatief ‘Fly Responsibly’ iedereen uit ons CO2ZERO-programma voor CO2-compensatie gratis en zonder merkvoering te gebruiken en partner te worden in ons BIO-brandstofprogramma voor bedrijven.”

 

2 REACTIES

  1. Zou gewoon minder vliegen tegen afbraakprijzen, tax op kerosine ( op een liter benzine zit 62% accijns en tax, kerosine 0) , geen aardbeien uit Chili in de winter , enz. niet een veel betere optie zijn.

  2. Die paginagrote advertentie van de KLM met het motto ‘Fly responsibly’ is ronduit schaamteloos. Massale luchtvaart is niet duurzaam en zal dat nooit worden. Biofuel is bedrog, een bodemloze subsidieput.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.