Protesten uit de omgeving hebben ertoe geleid dat de bushalte Grote Beer in Middenhoven van december af tijdelijk weer in gebruik wordt genomen. Men kan dan in elk geval weer op bus 199 stappen tijdens de ombouw van de

Amstelveenlijn, die tot eind 2020 duurt. Maar de gemeente wil die ook na die tijd behouden.

Wethouder Rob Ellermeijer van Vervoer zegt dat de gemeente sinds de verandering van de busroutes steeds in overleg is met de Vervoerregio en Connexxion over het doorvoeren van aanpassingen. Er moet volgens hem meer fijnmazigheid in het ov-netwerk ontstaan.  Dezer dagen bezocht hij enkele opstandigen (foto) over de halte Grote Beer, volgens hem in de buurt als een enorm gemis ervaren. “Ik blijf mij ervoor inzetten dat de halte ook vanaf 2021 permanent in gebruik blijft”, zegt hij.

Fijnmazigheid

De gemeente vindt dat er op sommige plekken sprake is van een te grote  afstand tot een bus- of tramhalte, vooral voor mensen die slecht ter been zijn. Volgens haar zijn in een aantal wijken verbeteringen doorgevoerd, zoals bij lijn 174 en de tijdelijke bus 551. Maar over de wijk Kostverloren en andere plekken is de gemeente niet tevreden, wat de fijnmazigheid betreft.

Connexxion laat de lijn 199 per 15 december,  maar mogelijk eerder, doorrijden uit Westwijk naar Middenhoven. De bus rijdt over de dr. Willem Dreesweg en keert op de rotonde bij de Praam / Gondel.

Schiphol

Dit houdt wél in, dat richting Schiphol Plaza overgestapt moet worden op knooppunt Schiphol Noord om verder naar Schiphol Plaza te reizen. Maar er rijden bussen van de knoop Schiphol Noord naar Plaza. In de omgekeerde richting rijdt lijn 199 wél rechtstreeks van Schiphol Plaza naar Amstelveen. De gemeente zegt verder dringend te hebben verzocht lijn 199 door te trekken naar Ziekenhuis Amstelland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.