Ook al klagen omwonenden over stank, ongedierte en versperring van de doorgang naar het winkelcentrum als gevolg van de winkel, voor liberalen geldt alleen dat de (overigens al decennia lang in Nederland wonende) Turkse eigenares Akyuz van de fruitzaak in Bankrashof een goede onderneemster is. Als ‘steuntje in de rug’ overhandigden de raadsleden Paul Feenstra van de VVD en Tawros Aslanjan van D66 haar een boeket bloemen.

Onlangs stond Akyuz tegenover schoenmaker Heine in het door haar aangevraagde tv-programma De Rijdende Rechter, waarin tv-rechter John Reid oordeelde dat zij het proces won. Maar volgens omwonenden heeft Reid talloze zaken niet meegewogen, bij

,voorbeeld dat een tegenover haar winkel door de gemeente aangebracht fietsenrek (wegens de uitstalling buiten) niet meer bruikbaar is, wil de doorgang naar het winkelcentrum blijven bestaan.

Kampioenen

Overigens lijkt ook Hans Heine een goede ondernemer. Hij werd Europees en Nederlands kampioen in zijn vak en docent, Ook zijn zoon viel al in die prijzen. En zijn broers, met wie hij tot de vierde generatie schoenmakers behoort, hebben in dat beroep eigen zaken.

Maar de aandacht viel, nu ook de gemeente zich in antwoord op klachten van onder meer ondernemers in het winkelcentrum en de Vereniging van Eigenaren (VVE) van de flatbewoners boven de winkel bij de uitspraak van de Rijdende Rechter neerlegde, voor de VVD en D66 alleen op die van de eigenares van de Kwaliteit Supermarkt, zoals de fruitwinkel zich heel en waarvan de uitstalling rondom het gebouw steeds groter wordt. Heine drong onder meer aan op het iets matigen van de uitbundige uitstalling en zei de mede-onderneemster absoluut niet weg te willen hebben.

Hard werken

Paul Feenstra zegt de kritiek van de klagers niet te begrijpen. “Dit is een hardwerkende onderneemster die zich aan de afspraken houdt. Gelukkig krijgt zij daarin veel steun, ook van andere ondernemers in de buurt”. In het tv-programma weet Akyuz de tegenstand aan discriminatie, wegens haar Turkse achtergrond, hoewel in de flats boven haar enorm veel Chinezen, mensen uit India, Surinamers en andere nationaliteiten wonen die goed met elkaar omgaan.

Tawros Aslanjan van D66 zegt trots op de onderneemster. “Zij zet ondanks alle commotie en rechtszaken de afgelopen tijd, met heel veel bevlogenheid en positieve energie haar onderneming heeft voort”. Beide coalitiepartijen zeggen met de bloemen de onderneemster in het zonnetje te zetten en hun waardering voor haar te laten blijken.

Overigens zijn ook de klanten van de winkel enthousiast over de zaak. “Maar die wonen er niet boven”, verzucht een omwonende. Op de foto vlnr: Paul Feenstra (VVD), Ayse Akyuz (eigenaresse Kwaliteit Supermarkt) en Tawros Aslanjan (D66).

 

3 COMMENTS

  1. De politiek neemt stelling, dit is hier zeer ongepast! Ik kom niet meer op Bankras vanwege de troep en slechte doorgang voor de “fruit”winkel (ben slecht ter been). Klanten van de fruitwinkel duwen je gewoon opzij en laten karren voor de stellingen staan. Eigenaresse kijkt en vindt het wel prima.

    • Toe nou, ik ben ook een poosje slecht ter been geweest! Spreek die duwers er dan op aan ! Zij doen het toch! Meestal hoor je dan altijd; Sorry met een smoesje, maar ze gaan wel opzij.

  2. Jezelf en elkaar prijzen is gemakkelijker dan handhaven. Bovendien hebben ondernemers bij de liberalen altijd een streepje voor op gewone burgers, zeker bij overlast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.