Vertegenwoordigers van zes organisaties waren er woensdag (19 juni). Zij willen allemaal wat doen om de sociale cohesie in de wijk Keizer Karelpark te verbeteren. Een zogenoemde netwerkmeeting, waarin talloze suggesties van wijkbewoners kwamen. En de professionals bieden alleen de helpende hand als wijkbewoners met initiatieven komen. Dat is het gemeentelijke beleid ook de laatste jaren. Intussen zijn er wel allerlei wijkvoorzieningen, de maar die zijn niet bij iedereen bekend en de organisaties erachter vormen in wezen eilandjes.

De bijeenkomst was georganiseerd georganiseerd door Iris Meertens (Amstelveen Sport), Johanna Dekker (SAKB), Ben Westendorp (Communicatieplatform KKP), Lena de Man (Wijkplatform KKP), Elena Nabatova (Participe Amstelland) en Caron Honold (wijkcoach KKP) in de Buurtkamer. Zij en mensen uit andere organisaties kwamen met initiatieven of bestaande diensten. Jeanine de Koster van Stichting Beterburen voelde allerlei mensen aan de tand.  Zij betoogde onder meer dat sommigen zich zorgen kunnen maken over een buurman, wiens tuin verwaarloosder is dan voorheen, terwijl hij ook minder bezoek krijgt en vrijwel niet meer naar buiten komt. En vroeg zich af wat mensen doen als zij nieuwe buren krijgen.

Vraaggericht

Een panel van goeddeels beroepskrachten stelde vragen aan de verzamelde wijkbewoners. Roeltje Mentink van de Paaskerk vroeg zich af of en hoe die kerkgemeenschap mensen in de wijk beter kan bereiken met activiteiten en Hans Jansen van SKAB wilde mensen aan het schilderen of boetseren hebben. Eigenlijk wilde iedereen, van Buurtkamer aan de Lindenlaan tot Amstelveen Sport meer doen in de wijk. Vraaggericht werken kenmerkt het aanbod van de professionals. Om de interesse van de gemeente voor de wijk te tonen, was wethouder Marijn van Ballegooijen er.

En intussen moet er sprake zijn van communicatie met en tussen de wijkbewoners, werd er geopperd. Dat kan via een digitaal platform, maar er zijn nu eenmaal ook ouderen die geen computer hebben en een doelgroep vormen die geenszins veronachtzaamd mag worden bij alle goede bedoelingen. Ben Westendorp van het Communicatieplatform meldde dat er in september weer een papieren krantje verschijnt. Maar de vraag lijkt of dat volledig en actueel kan zijn. Het ligt onder meer in de Buurtkamer (het MOC) aan de Lindenlaan.

Paaskerk

In de Paaskerk wordt maandelijks een heerlijke maaltijd voor de buurt gehouden, met een gastspreker. Veel wijkbewoners weten dat niet en toch is iedereen er welkom. Verder zijn er evenementen van SKAB, Amstelveen Sport, de Bibliotheek Amstelveen, de Buurtkamer enzovoort. De voormalige H. Geestkerk als wijkcentrum blijft op het verlanglijstje van de buurt staan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.