Behalve de ruim 1,4 miljoen die de schouwburg dit jaar van de gemeente krijgt, trekt zij nu 75 mille extra subsidie uit voor een aanpassing van de kleine zaal. Dat geld is nodig omdat de kettingtakels zijn afgekeurd, waarmee toneelonderdelen worden gehesen. De kleine zaal krijgt nu ter vervanging een trekkenwand.

Wethouder Herbert Raat van Kunst en Cultuur zegt dat de aanpassing noodzakelijk is. “Niet alleen voor de kwaliteit van de voorstellingen maar ook voor de veiligheid van de medewerkers.”

Bezoekers

De Schouwburg is één van de best bezochte culturele instellingen van Amstelveen, zegt de gemeente. Vorig jaar trok die 10.865 bezoekers naar de 94 voorstellingen in de kleine zaal en 60.977 bezoekers naar de grote zaal, waar 142 voorstellingen werden gegeven. Naar de filmzaal kwamen ruim 30.000 bezoekers voor 933 films, wat neerkomt om gemiddeld 32 bezoekers per film.

Trekkenwand

De trekkenwand die u wordt gerealiseerd voor de kleine zaal is volgens de gemeente veiliger en efficiënter. Ook voldoet die aan de nu bestaande ARBO eisen. O9ok in andere theaters vindt men een dergelijke hijsinstallatie, zoals bij . De Meerse in Hoofddorp.  De grote zaal van de Schouwburg heeft er trouwens al één. De 75.000 euro komt uit de in 2006 door de gemeenteraad vastgestelde reserve voor aanpassingen aan gebouwen van culturele instellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.