De Amstelveense Susanne Smeehuijzen heeft met het inleveren van lege batterijen een reischeque van duizend euro gewonnen. De organisatie Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000, twee van € 500 en honderd Pluim cadeaubonnen (t.w.v. € 25,-) onder inleveraars van lege batterijen.

 “Zo’n twee keer per jaar leveren we alle lege batterijen in”, zegt Susanne. “We hebben kleine kinderen en veel (elektrisch) speelgoed, dus dat aantal loopt snel op. Ik denk dat het er deze keer wel honderd waren. Ik vind het heel belangrijk om batterijen apart in te leveren. Zo voorkomen we dat de chemicaliën uit onze batterijen in de natuur komen.`

Dat laatste is ook de doelstelling van Stibat. Smeehuijzen wil de reischeque gebruiken om iets doen met het gezin, een pretpark bezoeken bijvoorbeeld. “Legoland in Denemarken staat hoog op ons wensenlijstje.”

Zakje

Consumenten maken kans op een prijs van Stibat door tien lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.

 Non-profit
Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.