Het knooppunt Ouderkerkerlaan gaat, als onderdeel van het werk aan de verbreding van de A9, gaat in juli op de schop. Ook het viaduct wordt verbreed. Volgens de gemeente is dat noodzakelijk voor de doorstroming van het verkeer en komende werkzaamheden aan de rijksweg. Ten zuidoosten van het viaduct wordt fietstunnel aangelegd. zodat fietsers het knooppunt veiliger kunnen passeren.

Volgens wethouder Rob Ellermeijer neemt de verkeersdruk op het knooppunt steeds verder toe. Dat blijft zeker zo tijdens de werkzaamheden aan de A9 en bovendien is het een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer. “We gaan er voor zorgen dat het autoverkeer beter doorstroomt en het fietsverkeer niet meer de op- en afrit van de Beneluxbaan hoeft te kruisen”, zegt Ellermeijer. Ook komen er meer fietsenstallingen. Bovendien wordt overstappen tussen tram en bus makkelijker”, zegt Ellermeijer.

Weerszijden

De voorbereidende werkzaamheden starten maandag 1 juli en vinden plaats op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 18.00 uur. De voorbereidingen lopen door in augustus. Aan weerszijden van het viaduct Ouderkerkerlaan richt de aannemer werkterreinen in, tussen de Beneluxbaan en de afritten van het viaduct.

Het is volgens de gemeente onvermijdelijk dat bomen en bosplantsoen worden verwijderd. Zij belooft eind 2020 groenstroken opnieuw in te richten en nieuwe bomen te planten ter compensatie van het verwijderde groen.

Foto: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.