De Amstelveenlijn zorgt voor heel veel overlast en geeft extra overlast in de zomervakantie, waarschuwt de gemeente. Die gaf aannemer Vital toestemming van 8 juli tot en met 30 augustus, gedurende zeven dagen per week, in de avonduren (tot 23.00) en enkele keren in de nacht, te werken. De gemeente zegt te gaan meten of het lawaai ‘binnen de kaders van de ontheffing’ blijft en lijn 5 rijdt niet.

Er is voor die aanpak gekozen om sneller klaar te zijn, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Er wordt in korte tijd veel werk verricht, waardoor de tram zo kort mogelijk buiten gebruik blijft, evenals de totale duur van de verkeers- en geluidsoverlast.” De overlast mag dan korter zijn, maar die wordt wel hevig, geeft hij toe. “Er zijn goede afspraken gemaakt met de aannemer om de overlast zo veel mogelijk te beperken.”

Geluidsnormen

Om te controleren of de aannemer binnen de gestelde geluidsnormen blijft, worden geluidsmetingen uitgevoerd door de gemeente. Worden die overschreden dan zijn volgens Ellermeijer passende maatregelen nodig. “We bekijken het van geval tot geval.”

De aannemer zegt met de beste technieken te werken om geluidshinder te beperken. Waar nodig worden specifieke maatregelen getroffen voor de direct omwonenden om de overlast te compenseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.