Van donderdag 27 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur is het Keizer Karelplein gesloten voor snelverkeer. Van de kant van de A9 en Stadshart, zijn de Ouderkerkerlaan en de Burgemeester Rijnderslaan niet bereikbaar, de op- en afritten naar en van de A9 nog wel. Vanaf de A9 is afrit 5 richting Keizer Karelplein afgesloten. Het Stadshart en Amstelveen Noord zijn wel bereikbaar.

Vanaf de zuidkant van Amstelveen wordt de Van der Hooplaan voor verkeer afgesloten na de Van der Leeklaan. Op maandag 1 juli gaan de Keizer Karelweg en het plein weer definitief open voor verkeer. Hulpdiensten, bussen, fietsers en voetgangers kunnen in dat weekend overigens wel langs het plein.

Overlast

Aannemer Ballast Nedam verricht werkzaamheden op het Keizer Karelplein. Volgens verkeerswethouder Rob Ellermeijer is het vergroten van de veiligheid de belangrijkste reden om het plein nu onder handen te nemen. Begin juli zijn het plein en de Keizer Karelweg weer open. “De werkzaamheden in het laatste weekend van juni zullen met de afsluiting voor de nodige overlast zorgen. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken,” zegt hij.

Bestemmingsverkeer

De wijk ten oosten van de Van der Hooplaan wordt via de Van der Leeklaan ontsloten en die ten westen ervan via de Van Maasdijklaan. Doorgaand verkeer wordt aan de westkant omgeleid via de Handweg en Amsterdamseweg en aan de oostkant via de Beneluxbaan. Omleidingen worden met borden aangegeven.

De aannemer treft speciale maatregelen om de winkels en ondernemingen aan het Keizer Karelplein zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

Oude Dorp

Winkels en ondernemingen in het Oude Dorp zijn bereikbaar via de Handweg en de Amsterdamseweg. Verkeer uit Amstelveen Zuid dat naar het Stadshart wil, wordt omgeleid via de Handweg, Amsterdamseweg, Molenweg en Keizer Karelweg en via de Beneluxbaan en Handelsplein. De winkels en ondernemingen aan de Van der Hooplaan zijn bereikbaar via de Lindenlaan en de Sportlaan.

Slopen

De werkzaamheden geven het hele weekend bedrijvigheid. Op donderdagavond en -nacht wordt er gesloopt en dat zal de meeste overlast geven. Daarna neemt de geluidsoverlast snel af. Direct omwonenden worden met een brief geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.