Dat er na het gesloopte Keerpunt en het vervangende Meerkamp weer een derde multifunctioneel zwembad moet komen, staat voor de gemeente vast. Maar over hoe dat er dan uit moet gaan zien mogen Amstelveners meepraten, zegt zij.  Inwoners die erover mee willen denken kunnen een enquête invullen. Overigens moet men wel snel zijn met zijn ideeën, want de enquête is maar tot 7 juli beschikbaar: www.amstelveen.nl/onderzoek

Volgens de gemeente moet het onderzoek leiden ‘tot een toekomstbestendige kwalitatieve hoogwaardige zwemvoorziening waar Amstelveners nog jarenlang met plezier kunnen zwemmen en recreëren’. De enquête is bedoeld als behoeftepeiling, waarvan de resultaten worden meegenomen in een breder onderzoek, beloven B&W. Eind van het jaar rolt er dan een advies uit.

Onderzoek

De Meerkamp, waarvan overigens deze zomer het buitenbad niet kan worden gebruikt gedurende een deel van de dag, bracht volgens de gemeente Amstelveners veel plezier en velen hebben er leren zwemmen. “Juist daarom is het goed te onderzoeken welke behoefte de Amstelvener heeft en wat een zwembad tegenwoordig zou moeten bieden aan de inwoners”, zegt sportwethouder Rob Ellermeijer.

Nieuwe zwemvoorziening

In het nieuwe zwembad moet volgens de gemeente ruimte zijn voor zwemlessen, verenigingen en bepaalde doelgroepen. Maar de publieke functie ervan brengt ook andere activiteiten met zich mee, zoals wellnessen en zorg. “Een multifunctionele opzet”, zegt Ellermeijer. Het nieuwe bad moet naar zijn mening ook goed bereikbaar zijn en op een centrale plek liggen in Amstelveen. De Meerkamp voldoet daaraan, vindt de gemeente, die verder vindt dat het nieuwe zwembad duurzaam en toekomstbestendig moet zijn.

8 REACTIES

  1. Je hoort nu al stemmen opgaan. Kan dat niet komen op de plaats van het oude Poeloever. Dat is weer goed uitgedacht. De ondernemers in het Oude Dorp hebben er weer een attractie bij en je kunt de grond waar de huidige Meerkamp nu staat weer voor goudgeld verpatsen aan een projectontwikkelaar en de belastingbetaler mag dat nieuwe zwembad betalen, terwijl het oude niet eens is afgeschreven. Hoe hevelen we belastinggeld voor een groot deel over naar privé kapitaal. ( les 1)

  2. Juist App….de VVD weet van wanten. Nu weer 75.000€ naar dat schouwburgje…
    IK zal je wat vertellen….mijn dochter heeft 6 maanden in dat theatertje gewerkt, is gillend weggegaan. Stond daar bij die film. Er kwam nooit iemand. Ik ben eens wezen kijken…die avond/middag, 2 mensen en een kale kip. Het was werkelijk een ongelooflijk domme baan. Ze is nu weg, want weet je? Dat hele schouwburgje wordt overeind gehouden door de VVD. En wordt intern door enge mensen als geweldig gecommuniceerd. Vraag eens bij medewerkers…., zoals mijn dochter. Het is een enge zieke overeind gehouden kliek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.